Finale premijernog izdanja Zagreb Music Festivala, koji će se održati od 30. svibnja do 1. lipnja 2024. na Jarunu, pripast će najvećem bendu regije Dubiozi Kolektiv, a uz njih zadnjeg dana nastupit će hitovima nakrcana grupa S.A.R.S. i elektronski velemajstor Kiril Džajkovski.

Ta imena pridružuju se line upu kojeg čine Parni Valjak i Neki to vole vruće (30. svibnja) te globalno popularni DJ Boris Brejcha (31. svibnja), objavio je organizator festivala.

Dubioza Kolektiv slavi drugo desetljeće na svjetskim pozornicama, a tijekom godina ispjevali su brojne “himne generacija” u svojoj kombinaciji punka, reggaea, duba, ska i rocka uz prstohvat jakih političkih poruka. U plodnoj, 20 godina dugoj karijeri objavili su 10 studijskih albuma, jedan EP i jedan dvostruki live LP, dok su istovremeno svirali u svakom kutku svijeta. Što je toliko magično u njihovim koncertima publika će se moći uvjeriti prvog dana lipnja kada na “zagrebačko more” donesu hitove kao što su “Kažu”, “Valter”, “Kokuz”, “Blam”, “No Escape (from Balkan)”, “USA”, ili “Volio BiH”.

S.A.R.S. je beogradska live senzacija čiji Youtube kanal broji preko 200.000 pretplatnika i gotovo 300 milijuna pregleda, a petnaestogodišnja ljubav Zagreba i S.A.R.S.-a bit će okrunjena njihovim drugim nastupom na Jarunu. Iako je grupa od samog početka neopterećena žanrovskim okvirima, pjesme im znaju gotovo svi, publiku čekaju “Lutka”, “Perspektiva”, “Buđav lebac”, “Klinka”, “Rakija” i mnoge druge.

S karijerom koja se proteže na više od dva desetljeća, Kiril Džajkovski je nedvojbeno jedno od najvećih imena elektronske glazbe iz ovog dijela Europe, a smatra ga se pionirom fenomena koji je poznat kao Balkan beat. Zvukove s Balkana učinio je prepoznatljivim u modernoj dance produkciji, a istovremeno je prepoznat i kao skladatelj filmske i kazališne glazbe. Njegove poslovično nabrijane nastupe sada još obogaćuje MC, dok je od instrumenata dodao trombon, trubu i violinu.