DRUGO KRIŽEVAČKO LIKOVNO LJETO Pop-up izložba fotografija Ane Petek ‘Tišina’

2. srpnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci DRUGO KRIŽEVAČKO LIKOVNO LJETO Pop-up izložba fotografija Ane Petek ‘Tišina’


Na izložbi križevačke fotografkinje Ane Petek, izložen je ciklus fotografija ‘Tišine’. Radi se o 22 fotografije koje povezuje tematika i ugođaj, ali i karakteristični ‘rukopis’ ove darovite fotografkinje. Od Ane doznajemo da su radovi su nastali tijekom proteklih 14 godina.

-Zajednički naslovi izložbe je ‘Tišina’, jer su to moji trenuci povlačenja u tu posebnu tišinu, to je moja meditacija. Nadam se da i drugi mogu to doživjeti, slike su nastajale tako da sam im bila potpuno posvećena, to je teško objasniti, ali nadam se da fotografije to prenose. U jednom trenutku vremena i prostora, u jednoj kapljici rose vidjela sam cijeli svemir. Taj tren nisam bila tu, nije me bilo, ostala je fotografija. -pojasnila je Ana.

– Danas mi je život veoma bučan, daleko od ovih tišina, imam dvoje male djece, ne moram dalje objašnjavati. Zato sam odabrala ove moje ‘tišine’ da me malo podsjeti. Nešto novo što će doći svakako više neće biti ove tišine, prije bi se moglo očekivati da vas iznenadim nekim budućim kaosom. Ili ipak neke nove tišine na nov način … – zaključila je Ana.

Zdenko Balog/prigorski.hr

Facebook Comments