Turistička zajednica područja Dravski peski, Turistička zajednica grada Đurđevca te Sesvečka udruga mladih uz pokroviteljstvo Dergez trgovina i partnera, organiziraju Dergez biciklijadu koja će se održati 18. travnja, na Uskrsni ponedjeljak.

Pozivaju sve zainteresirane da se prijave i pridruže ovom sportsko-rekreativnom događaju jer osim bicikliranja i uživanja na svježem zraku u prirodi, svojim sudjelovanjem činite i dobro djelo.

“Želimo okupiti što veći broj sudionika koji će uz rekreativno bicikliranje moći uživati i u drugim zabavnim sadržajima te istovremeno nastaviti tradiciju bicikliranja podravskim krajem na Uskrsni ponedjeljak!” – rekao je Mario Fuček, direktor Turističke zajednice grada Đurđevca.

“Ova biciklijada osim rekreativnog ima i humanitaran cilj – iznos prikupljen od kotizacija donirat će se Gradskom društvu Crvenog križa Đurđevac za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine. Ovo je samo maleni korak kojim ćemo pružiti pomoć onima kojima je sada najpotrebnija.“  – kazao je Alen Janći, direktor Turističke zajednice područja Dravski Peski.

Utrka starta s dvije lokacije – Đurđevac i Kloštar Podravski, a završava kod Karaule u Podravskim Sesvetama.

Prijave počinju od 10 sati u Đurđevcu ispred utvrde Stari grad i u Kloštru Podravskom ispred Dergez trgovine, a prije samog starta u 11 sati, biciklistima će biti podijeljene majice i osigurano osvježenje te slatki zalogaji.

Svi sudionici koji startaju iz Đurđevca nakon prijave mogu besplatno posjetiti zoološki vrt Hrvatska Sahara te Muzej grada Đurđevca uz novu izložbu Hundertwasser i Hasegawa – Orijent & Okcident i stalni postav Interpretacijskog centra Picokijade.

Obje skupine biciklista uputit će prema Kalinovcu i jezeru Separacija, a nakon toga zajedno, lokalnim cestama nastaviti prema cilju u Podravskim Sesvetama. Dolazak u Sportsko-rekreacijski centar Karaula u Podravskim Sesvetama očekuje se oko 13 sati.

Nakon zabavnog pub kviza u organizaciji SUMA-e, sve sudionike biciklijade očekuje ručak te osvježenje i osnaživanje organizma uz Dergez trgovine i njihove partnere – Jamnicu, Pan pivo, Vindiju i Violetu.

Druženje kod Karaule trajat će do 15 sati, nakon čega će se sudionici biciklijade samostalno uputiti nazad prema svojim polazištima.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Prijava za bicklijadu vrši se pomoću LINKA, a kompletan iznos prikupljenih kotizacija (30 kn po osobi) bit će doniran Crvenom križu. Zbog sigurnosti na cesti, broj sudionika je ograničen na 150 ljudi, stoga požurite s prijavama!

Spomenimo da istog dana roditelji, djeca, tete, strine, nećaci, bake, djedovi, unuci i druge zainteresirane osobe od 14 sati mogu sudjelovati u tradicionalnom lovu na pisanice Sesvečke udruge mladih na Karauli.

Lov na pisanice održat će se i u Đurđevcu u Park šumi Borik od 15 sati.

Kako je bilo na prvoj Dergez biciklijadi, održanoj proteklog rujna, možete vidjeti ovdje.

dergez-biciklijada-Ruta