Drski mladići čak 12 puta opljačkali trgovine i benzinske uz prijetnju pištoljem; ali ne bilo kakvim!

16. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Crna kronika Drski mladići čak 12 puta opljačkali trgovine i benzinske uz prijetnju pištoljem; ali ne bilo kakvim!


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom starim 25 godina te dvojicom državljana Republike Srbije starosti 22 i 21 godinu zbog sumnje u počinjenje 12 kaznena djela „Razbojništvo“.

Naime, sumnja se da su osumnjičeni od početka listopada do sredine studenoga 2020. godine na području Trešnjevke i Črnomerca uz prijetnju airsoft pištolja nad zaposlenicima devet trgovina i tri benzinske postaje počinili razbojništva.

Sumnja se da su kaznena djela činili na način da bi se automobilom dovezli u neposrednu blizinu objekta, u kojem automobilu su prevozili i bicikl kojim se 25-godišnjak potom odvozio do objekata napada gdje je uz prijetnju zračnog pištolja od zaposlenika otuđivao novac.

Nakon počinjenog razbojništva bi se vraćao do automobila u kojem su ga čekala druga dvojica kojima bi predao novac i oružje, te bi se odvojeno udaljili s mjesta događaja. Ukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 45.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Facebook Comments