Ukrajinac star 32-godine odgovarat će zbog “obijesne vožnje u cestovnom prometu”, a u kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu stoji da mu je nakon uhićenja preliminarnim testiranjem utvrđena prisutnost droge u organizmu.

Policija je u srijedu priopćila kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 32-godišnji državljanin Ukrajine u ponedjeljak vozio automobil poljskih oznaka i iz obijesti teško kršio prometne propise, a na kraju prouzročio prometnu nesreću i htio pobjeći.

Muškarca su policajci pokušali zaustaviti u Budačkoj Rijeci, ali se on oglušio na naredbe te grubo kršeći prometne propise nastavio kroz Tušilović, ugrožavajući druge sudionike u prometu i živote petero putnika koje je prevozio, stoji u priopćenju.

Potom je nastavio voziti kroz Ladvenjak i Belajske Poljice do Duge Rese gdje je izazvao prometnu nesreću kada je udario u automobil karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnjak.

Pješice je htio pobjeći s mjesta nesreće, ali su ga policajci ubrzo pronašli i uhitili, stoji u priopćenju.

Policija dodaje da se osumnjičenik “višekratno nije zaustavljao na naredbe policijskih službenika, da je povećanom brzinom po državnoj cesti D1 pretjecao kolonu vozila, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te vozio sredinom dviju prometnih traka i po nogostupu”.