Dražen Sudinec: U proteklom mandatu podnio sam četiri kaznene prijave u Komunalcu, a protiv gradonačelnika dvije kaznene prijave

15. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Dražen Sudinec: U proteklom mandatu podnio sam četiri kaznene prijave u Komunalcu, a protiv gradonačelnika dvije kaznene prijave


Na 32. sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca vijećnik Dražen Sudinec imao je dva pitanja pod aktualnim satom.

-U protekle tri godine primijetili smo da se u Komunalcu nabavila određena oprema i određeni kamioni, prije svega rabljeni, koji su, prema riječima djelatnika, bili prilično dotrajali i odmah su morali na popravak. Zadnje je nabavljen dvokomorni kamion za prikupljanje plastike i papira.

Brzina podizanja kanti papira je tako spora da je direktor naložio da se plastiku utovaruje ručno. Također stavljen je i uređaj za očitavanje kako bi se mogao prikupljati i miješani otpad. S obzirom na sporost hidraulike to i nema nekog smisla.  Molim zamjenika Ivicu Strnščaka da kaže što misli o toj vrsti nabave, da se kupi nešto što je neiskoristivo, pa se s dodatnim sredstvima mora popravljati, pa ne znamo koliko je zapravo koštalo.

PRO_1893

Drugo pitanje odnosi se na članak iz Jutarnjeg lista a odnosi se na pitanje oko spora s gosp. Stjepanom Jembrijem, gdje su direktor i Irena Starešec potvrdili da su zaposlili Jembrija s lažnom diplomom na Zavod za mirovinsko osiguranje. Vi kao zamjenik to promatrate sa strane i da li znate da su svjesno prevarili državnu instituciju? – pitao je vijećnik zamjenika gradonačelnika.

Ivica Strnščak rekao je kako zna da je vozilo nabavljeno. – Nisam bio pored vozila i nisam vidio koji je sustav postavljen na dio hidrauličnog sistema. Slažem se da je sporo i da se to treba riješiti. Meni je teško ovako sada na brzinu to odgovoriti. Moram otići i vidjeti kakav je način funkcioniranja i te tehničke stvari. Ne bih želio paušalno iznositi informacije.  Bilo bi to vrlo neozbiljno.

PRO_1905

Ovo što se Komunalca tiče to ne znam, nisam ni pročitao to, ja sam volonter zamjenik i ova situacija je sada prvi doticaj s tom temom – rekao je.

-Gospodin se uopće nije dotaknuo ove rabljene opreme koja se višestruko popravlja. Neozbiljno je i iritantno da se mene proziva za neke anonimne prijave. Ja sam u proteklom mandatu podnio četiri kaznene prijave u Komunalcu. tri su bile vezane za 650 tisuća kuna za firmu od koje to nismo mogli naplatiti, a ista firma je oštetila hrvatska poduzeća za 80 milijuna kuna. Iza onoga što radim stojim – rekao je Sudinec i dodao kako je protiv gradonačelnika podnio dvije kaznene prijave.

-Mislim da mrtvi ljudi ne mogu davati iskaze i da se netko onda na temelju toga uknjiži na gradsku imovinu.  Zatražio sam kompletan spis od Grada Vrbovca, pa ćemo vidjeti što je činjenično stanje. Čuo sam da gradonačelnik priča da sam podnio 47 anonimnih prijava, Marko Belošević je rekao da će se zbog mene zatvoriti vrtić u Celinama. Gospodin Jelić me stalno proziva. Gradonačelnik je nešto korektniji pa dostavlja odgovore, gospodin Jelić je otresit kao i ovdje na govornici. Ja svoje prijave potpisujem i iza njih stojim – poručio je Sudinec.

 

 

 

Facebook Comments