Dražen Sudinec: Gradonačelnik želi pogodovati u odabiru prijevoznika za učenike | Denis Kralj: Ne bute me spremili na USKOK

10. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Dražen Sudinec: Gradonačelnik želi pogodovati u odabiru prijevoznika za učenike | Denis Kralj: Ne bute me spremili na USKOK


Nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Vrbovca Dražen Sudinec na 31. sjednici održanoj u srijedu osvrnuo se na problematiku odabira prijevoznika za učenike te zatražio gradonačelnika Denisa Kralja da informira javnost o tijeku postupka.

-Problema smo imali s odabirom sadašnjeg prijevoznika, jer ste dva puta rušili natječaj i htjeli odabrati za pola milijuna kuna skupljeg prijevoznika. Zbog toga smo platili dvije kazne, pa da bi na natječaju prošlo poduzeće Parona. U tom periodu su izgubili 1,1 milijun kuna, a što je uzeo bivši prijevoznik Čazmatrans bez transparentnih uvjeta odnosno radio je duže od ugovora.

drazen sudinec

Htjeli ste izbjeći okvirni sporazum i krenuli ste opet istim scenarijem. U srpnju je Državna komisija za javnu nabavu odbila vaš prijedlog da provedete novi postupak javne nabave kako biste izabrali prijevoznika koji je po vašoj volji. Molim Vas za komentar do kuda smo došli s odabirom prijevoznika za đake za naredni period. -pitao je Sudinec.

Gradonačelnik Denis Kralj kazao je kako se nekoliko puta čuo s ljudima u poduzeću Parona, koji su mu rekli kako ih je vijećnik Sudinec zvao i pokušao stvoriti slučaj za USKOK. -Gospodn Sudinec – ne bute me spremili na USKOK. Već dva puta sam na vašim prijavama dokaz da su prijave neutemeljene. Državna komisija za javnu nabavu nije odobrila žalbu firme Parona i dozvoljeno nam je da raspišemo natječaj za javni prijevoz. U tijeku je sada rješavanje žalbe Slavonija busa. Sve je upravo suprotno onome što tvrdite. – odgovorio je Kralj.

Denis KRalj

Sudinec je kazao kako on posjeduje dokumentaciju, a koju su pregledale i državne institucije. -Meni je drago da poštujete zakon. Što se tiče drugih prijava, mene je jako začudilo kada sam vidio da ljudi, 21 godinu nakon što su sahranjeni, dolaze na sud, daju izjave i na temelju toga netko uknjiži njegovu obitelj kao nasljednike i to postane važeći dokument. -kazao je Sudinec, kojega je u tom trenutku prekinuo predsjednik Vijeća Hrvoje Herček i kazao kako rasprava nema veze s temom.

Kralj je na kraju rekao da ne zna kakve on veze ima s tim.