Kaznom od 620 eura i oduzimanjem vozačke dozvole na tri mjeseca, ali i uvjetnih 30 dana zatvora kažnjen je 35-godišnjak koji je u Kutini pobjegao nakon što je pijan izazvao prometnu nesreću i vrijeđao policajce.

Sisačko-moslavačka policija izvijestila je da je u kutinskoj Ulici Stjepana Radića, u petak oko 11.30 sati, 35-godišnjak pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom pa je pobjegao s mjesta događaja.

Do nesreće je došlo kada je vozač upravljao automobilom požeških registracija te je vožnjom unatrag udario u metalnu ogradu. Naknadno je pronađen te je utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,35 promila. Za vrijeme postupanja je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike.

Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije nadležne postaje, kažu u policiji.

Zbog počinjenih prekršaja doveden je nadležnom Općinskom sudu, gdje je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 620 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od mjesec dana i kazna zatvora od 30 dana, uvjetno na jednu godinu.