Splitski su vatrogasci su u subotu navečer odmah nakon nogometne utakmice između Slaven Belupa i Hajduka na Poljudu imali nekoliko intervencija gašenja vatre, nakon ispaljivanja raketa, no nije bilo ozlijeđenih, a dogodila se i prometna nesreća u kojoj je pet osoba ozlijeđeno, među njima i dvojica policajaca, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Splita.
Pretpostavlja se da je požar koji je izbio u samoj blizini stadiona na Poljudu, u Zrinjsko-Frankopanskoj ulici, izazvala raketa ili više njih koje su nakon utakmice nekoliko minuta visoko iznad stadiona organizirano ispaljivali navijači Hajduka slaveći tako današnji 105. rođendan svog kluba. Raketa je pala na krov Industrijske škole u čijem je potkrovlju radiona, no zahvaljujući brzini i spretnosti vatrogasaca, požar je ubrzo ugašen.

vatromet
Nešto kasnije druga ekipa splitske Javne vatrogasne postrojbe intervenirala je u Ulici 8. Mediteranskih igara gdje je raketa zapalila balon koji natkriva otvorene bazene na Poljudu. Splitski su vatrogasci i tu posao odradili brzo, pa se pretpostavlja da materijalna šteta ne bi trebala biti velika, no očevid kojeg će policija tek sutra obaviti pokazat će uzrok požara, ali i visinu pretrpljene štete
U svom tom metežu u kojem su čak tri vatrogasne ekipe žurile na teren užim dijelom grada se čulo i zavijanje kola Hitne medicinske pomoći. Gotovo u isto vrijeme se dogodila i prometna nesreća na križanju Gundulićeve i Starčevićeve ulice, gdje su se sudarila dva osobna automobila. U prvom su bila dvojica policajca na dužnosti, a u drugom tri civila. Svih petero ozlijeđenih su kolima Hitne medicinske pomoći prebačeni u KBC Split.
Policija je večeras za Hinu rekla da su danas prije, za vrijeme i nakon utakmice na Poljudu uhitili petnaestak osoba zbog korištenja pirotehnike, te da su nešto poslije 19 sati priveli dvije osobe koje dovode u vezu s večerašnjim požarima na objektima.

(Hina)

fah