Noćas su u Crikvenici policijski službenici sudjelovali u spašavanju utopljenika. Naime, pola sata poslije pola noći građanin iz Selca prijavio je policiji kako je na ušću Dubračine u more vidio mušku osobu koju nosi struja prema moru i koja je nerazgovjetno vikala, odnosno tražila pomoć. Policijski službenici su promptno reagirali te s dojaviteljem i njegovom barkom krenuli prema pučini mora i započeli traganje za nepoznatom osobom.

Na mjesto događaja upućena je hitna medicinska pomoć i vatrogasci JVP Crikvenica koji su izišli na mjesto događaja. Također je izvještena i Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru koji su iz Rijeke uputili jedno plovilo.

Oko 1.20 sati policijski službenici su na udaljenosti od oko 1,5 km od obale u moru pronašli nepoznatu mušku osoba kako pluta na leđima do koje su pristupili i zajednički uz pomoć građanina izvukli je u plovilo gdje mu je zatim policijska službenica pružila prvu pomoć.

Potom su ga prevezli do obale gdje su ih dočekali djelatnici JVP Crikvenica uz čiju pomoć su osobu s plovila prenijeli u vozilo HMP-a. Muška osoba je bila vidno iscrpljena i pothlađena te je uz liječničku i policijsku pratnju prevezena u KBC Rijeka na daljnje liječenje.

Riječ je inače o 38-godišnjem nizozemskom državljaninu, a policija nastavlja s postupanjem kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti ovog događaja.

‘Ovom prilikom se osobito zahvaljujemo građaninu iz Selca koji je policiji dojavio događaj utapanja te pomogao policijskim službenicima u prijevozu plovilom i traganju za utopljenikom, kao i izvlačenju iz mora. Bez njegove pravovremene dojave pitanje je kakav bi završetak imala ova priča, a srećom se on našao u blizini pa je velikim dijelom pridonio u spašavanju utopljenika. Ta njegova humana gesta još jednom potvrđuje kako policija u kvalitetnoj suradnji s građanima može ostvariti sjajne rezultate za dobrobit svakog čovjeka i cjelokupne zajednice uz moto sigurnost i povjerenje na djelu’, poručili su iz policije.