Dr. Vadla najavila nova cijepljenja: ‘Ove subote u Koprivnici, zatim Đurđevac pa Križevci’

14. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Dr. Vadla najavila nova cijepljenja: ‘Ove subote u Koprivnici, zatim Đurđevac pa Križevci’


Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Draženka Vadla ponovila je u utorak prilikom sastanka članova županijskog Stožera kako jedino pridržavanjem mjera i cijepljenjem epidemiju možemo držati pod kontrolom te dodala:

„Nastavljamo s provedbom cijepljenja opće populacije u sklopu jesenske sheme te pozivamo građane da se odazovu i zaštite se. Ove subote smo od 8 do 11 sati u dvorani Srednje škole u Koprivnici, gdje su građanima na raspolaganju sve tri vrste cjepiva, 22. rujna smo od 14 do 16 sati u Domu zdravlja u Đurđevcu gdje cijepimo Pfizerom, 24. rujna u Križevcima od 14 do 16 sati u dvorani OŠ Ljudevita Modeca, gdje je isto Pfizer, i 25. rujna ponovno u koprivničkoj Srednjoj školi sa sve tri vrste cjepiva, od 8 do 11 sati.“

Građani se mogu cijepiti i kod svojih liječnika obiteljske medicine, a dosad je interes za cijepljenje iskazalo 41.546 građana Koprivničko-križevačke županije, odnosno 47,8 posto odrasle populacije.

Ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić izvijestio je kako bolnički sustav funkcionira u punom opsegu svojih djelatnosti, a trenutno imaju osam hospitaliziranih, od kojih dvoje na respiratoru. Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković i predstavnica županijskog Doma zdravlja Biserka Zlatar izvijestile su kako njihove ustanove djeluju u skladu sa svim važećim protokolima te obavljaju poslove iz svojih djelokruga bez ikakvih poteškoća.

Načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Miroslav Puž i predstavnik Službe civilne zaštite Koprivnica Mirko Krajina zatim su informirali Stožer oko kontrole provođenja propisanih mjera.

Na kraju koordinacije, članovi Stožera pozvali su građane da odgovornim ponašanjem zaštite svoje zdravlje, ali i zdravlje cijele zajednice.

Facebook Comments


[ssba]