Dr. Mađarić: ‘Najučinkovitije cjepivo je ono koje najprije dobijete’

29. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Dr. Mađarić: ‘Najučinkovitije cjepivo je ono koje najprije dobijete’


Predavanje „Infekcije i prevencija u starijoj životnoj dobi“ održale su u srijedu, 28. travnja u Klubu umirovljenika infektolog dr. Vesna Mađarić i sestra za bolničke infekcije Snježana Vuljak. Okupljenima su konkretnim primjerima i savjetima objasnile koje su najučinkovitije mjere zaštite od infekcija, a naglasak izlaganja bio je na epidemiji koronavirusa.

Na upit umirovljenika koje je najučinkovitije cjepivo protiv koronavirusa, dr. Mađarić je rekla da je to ono koje najprije dobijete. „Ne bih se priklonila niti jednom cjepivu. Nemojte čekati s cijepljenjem, koje god je cjepivo na raspolaganju – prihvatite ga! Ni jedno nema toliko nuspojava koliko ima prednosti. Mnogo je veći rizik ako se ne cijepite, nego da dobijete neku nuspojavu“, rekla je dr. Mađarić.

Uz umirovljenike, predavanje su pratile učenice Srednje škole Koprivnica, smjer medicinska sestra/tehničar. Zajedno sa svojim prof. Tomislavom Lončarom, one su prije predavanja umirovljenicima mjerile tlak i šećer u krvi.
Ova zdravstvena aktivnost i predavanje organizirani su u sklopu projekta ‘Volonter penzioner’.

predavanje 5

Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije ‘Rad na dar’, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena ‘Kamengrad’, Starigrad.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

predavanje 4 predavanje 3 predavanje 2 predavanje 1 mjerenje 4 mjerenje 3 mjerenje 2

Facebook Comments