Nova školsko-sportska dvorana u Velikoj Pisanici vrijedna1,4 milijuna eura dovršena je, opremljena i stavljena u upotrebu 13 godina nakon početka radova, a u srijedu ju je obišao župan Marko Marušić.

Od 1,4 milijuna eura, 112,81 tisuća eura sufinancirano je putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Ciklus izgradnje sedam školsko-sportskih dvorana u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji započeo je prije 15-ak godina, no dvorana u Velikoj Pisanici dovršena je tek sada, a još preostaje dovršiti i dvoranu u općini Hercegovac.

“Ne znam iz kojeg razloga ova dvorana do danas nije završena i zašto je to trajalo tolike godine. Možda je u pitanju neznanje ili pak manjak volje. Međutim, ono što znam je da smo obećali riješiti problem ove dvorane, kao i one u Hercegovcu, koja zjapi prazna i koristi se za sve, samo ne za ono što bi trebala”, kazao je župan Marušić te izrazio zadovoljstvo što će dvoranu konačno moći koristiti nešto više od 140 učenika, ali i svi drugi mještani Velike Pisanice.

Načelnik Općine Velika Pisanica Fredi Pali zahvalio je županu Marušiću te svima koji su doprinijeli ostvarenju ovog projekta.

“Sretni smo i hvala Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te županu što su nam omogućili ovu novu opremu. Imamo nove golove, koševe, ljestve i sve što je potrebno za održavanje tjelesnog i zdravstvenog odgoja u školama. Dvorana neće biti samo za učenike nego za sve mještane naše općine jer njena namjena nije samo za sport nego i za kulturne sadržaje”, kazao je načelnik Pali.

Nova školsko-sportska dvorana opremljena je suvremenom sportskom opremom, tribinama za gledatelje te modernim sustavima za grijanje i hlađenje. Osim toga, prostor je prilagođen za različite sportske discipline i aktivnosti, što će omogućiti raznolikost programa koji će se održavati u dvorani.