Završeni su radovi na izgradnji 24 milijuna kuna vrijednog Gradskog stadiona Bjelovar, izvijestio je u petak bjeovarski gradonačelnik Dario Hrebak, ističući da su prošli tehnički pregled i da je sve spremno za prvu utakmicu u subotu.

Hrebak je istaknuo da Bjelovar do prije dvije godine nije imao ni jedan nogometni stadion, a sada ih ima dva jer se dograđuje i stadion u prigradskom naselju Ždralovi.

“Zadovoljili smo sve uvjete, jučer je završen tehnički pregled i sve je spremno za utakmicu”, rekao je gradonačelnik na konferenciji za novinare.

Stadion je po njegovim riječima stajao 24 milijuna kuna, a smatra da su imali što su na vrijeme ušli u taj projekt jer bi radovi sada zbog inflacije vjerojatno bili dvostruko viši.

Stadion ima svečanu ložu, vrhunske svlačionice i vrhunski teren i svi možemo biti ponosni”, zaključio je Hrebak koji je posebnu zahvalnost izrazio Hrvatskom nogometnom savezu čiji je dopredsjednik Slavko Prišćan također bio na konferenciji za novinare.

Prišćan se prisjetio da mu je gradonačelnik 2017. godine rekao da planira izgradnju stadiona, ali nije mislio da će tako brzo svjedočiti dovršetku radova.

Prva nogometna utakmica bit će iodigrana u sobotu između NK Bjelovar i NK Trnje.