– Možda… možda zeleni gumbeki, da napišite zeleni gumbeki! – nekoliko minuta je trebalo Andriani Doskočil, simpatičnoj Križevčanki i vlasnici novootvorene cvjećarnice Doska u samom centru Križevaca, da odgovori na pitanje – koji je njezin najdraži cvijet.

U centru Križevaca, preko puta crkve svete Ane, nalazi se odnedavno cvjetna oaza Doska – cvjećarnica u kojoj vrijedne ruke gospođe Andriane stvaraju cvjetne kreacije za sve životne prigode.

Mislili smo da ćemo odgovor na pitanje o najdražem cvijetu od iskusne cvjećarke dobiti “ko iz topa”, dok smo ju promatrali kako s osmijehom na licu vještim rukama brzo slaže novu cvjetnu kreaciju za koju je upravo zaprimila narudžbu.

– Teško mi se odlučiti za najdraži cvijet jer jednostavno volim sve cvijeće i obožavam raditi s cvijećem. – pojasnila nam je s osmijehom na licu Andriana i napomenula kako se u rad s cvijećem zaljubila kao mlada djevojka.

Ljubav prema cvijeću i više od petnaest godina iskustva u kreiranju cvjetnih kreacija ova vrijedna Križevčanka pretočila je u cvjećarnicu Doska – otvorenu u Križevcima prije nekoliko dana. Da joj je zelena boja omiljena, vidljivo je odmah po ulasku u ovaj lijepi prostor u kojem dominiraju zeleni detalji protkani šarenilom raznovrsnog cvijeća.

-Zelena boja je boja harmonije i mira, a upravo tako želim da se osjećaju ljudi koji po svoje cvjetne kreacije dolaze u Dosku – priča nam dalje dok krajičkom oka stručno popravlja neki nama nevidljiv detalj na prelijepom buketu rozih ruža.

Kakav mora biti buket ili aranžman kojim ste Vi kao cvjećarka zadovoljni?

Buket mora biti raskošan, boje i mirisi usklađeni i, što je najvažnije – mora odaslati poruku i izraziti trenutnu emociju.

Svaki cvijet nosi svoju simboliku – bilo da se radi o romantičnom buketu ruža, veseloj rođendanskoj čestitci, vjenčiću koji će uljepšati adventski stol ili pak aranžmanu za posljednje počivalište naših najdražih, Andriana svakom poslu pristupa profesionalno, vješto, s okom za detalje, ali ponajviše – s ljubavlju prema svom poslu. Koje cvijeće je omiljeno Križevčanima ? Što se najviše traži?

Muškarci igraju na sigurno i ženama najčešće kupuju ruže i to crvene, a žene ženama češće poklanjaju raznobojne šarene bukete i traže kombinaciju različitog cvijeća ili pak u zadnje vrijeme najpopularnije – ruže u nijansama roze.

Što još dodati osim – uputite se u centar Križevaca i u cvjećarnici Doska izaberite cvijeće za najdražu osobu, a vi dragi Križevčani – nemojte se bojati svojoj odabranici kupiti ružu neke druge boje! U svakom slučaju, u Doski svi mogu pronaći sve nijanse, mirise i raskoš cvijeća koje u tom trenutku trebaju.

doska1 doska2 doska3 doska4 doska5 doska6 doska7 doska8 doska9 doska10 doska11