Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podnijelo je 29. ožujka žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Koprivnici kojom je optuženi hrvatski državljanin (1992.) oglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela oštećenja tuđe stvari iz niskih pobuda i osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od osam mjeseci i rokom kušnje od dvije godine.

Okrivljeni 29-godišnjak oglašen je krivim da je 30. svibnja 2019. u Podravskim Sesvetama, platnenom krpom natopljenom benzinom prekrio predmete u štaglju kraj kuće u vlasništvu njegove 59-godišnje i 67-godišnje susjede i zapalio krpu upaljačem te tako izazvao požar koji je zahvatio cijeli štagalj, a sve s ciljem da odvrati 28-godišnjaka romske nacionalnosti od namjere da kupi kuću i štagalj od 59-godišnjakinje i 67-godišnjakinje, ne želeći da osoba romske nacionalnosti živi u njegovom susjedstvu.

Žalba je podnesena zbog odluke o kazni budući da državno odvjetništvo smatra kako nije bilo opravdano izreći optuženiku uvjetnu osudu te je predloženo da mu se izrekne kazna zatvora.