Grad Križevci 24. travnja slavi Dan grada. Datum se veže uz spomen na proglašenje slobodnoga kraljevskoga grada Križevaca 24. travnja 1252. godine. Toga dana je ban Stjepan proglasio Gornji grad novim kraljevskim gradom davši ljudima koji u njemu stanuju iste sloboštine koje su uživali građani Griča i Novog grada Zagreba.

Ove godine u sklopu obilježavanja 770. rođendana grada Križevaca, u suradnji s udrugama i ustanovama, pripremljeni su programi koji uključuju događanja za djecu, sajam cvijeća „Križevci u cvijeću“, sportske sadržaje, predstave, radionice, izložbe, nagradni natječaj za građane i brojna druga događanja.

Obilježavanje Dana grada počinje već sutra, 31. ožujka otvorenjem izložbe „Čuvar križevačke baštine“ u Likovnoj galeriji, u organizaciji Gradskog muzeja Križevci, a povodom obilježavanja 70-e godišnjice osnutka muzeja. Program obilježavanja završit će 6. svibnja utrkom ulicama grada KTC, sportskim igrama mladih „Dan sporta – Telemach“ te humanitarnom utrkom „Hodaj, trči, vozi za Maslačak“.

Nadalje, sam Dan grada Križevaca, 24. travnja svakako će obilježiti koncert grupe Silente koji će se održati na Strossmayerovom trgu u 19 sati.

Također, Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci poziva sugrađanke i sugrađane na besplatno učlanjenje u knjižnicu od 19. do 25. travnja.

Pojedinosti o događanjima mogu se pronaći kod organizatora samih događanja, a cijeli program nalazi se u nastavku.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab