Hrvatska ima nekoliko odličnih pojedinaca koje dobro poznajemo, ali svi znamo zbog čega smo došli u Pirej, kazao je najbolji slovenski košarkaš Luka Dončić uoči sutrašnjeg ogleda protiv Hrvatske na startu olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Pireju.

“Odradili smo dva treninga ovdje u Pireju, a iza mene je prijateljska utakmica u Stožicama s Brazilom pa se polako privikavam na povratak u europsku košarku. Ipak, postoje neke razlike, drugačija je lopta, tri poena su bliže, a i određena pravila su drugačija”, rekla je slovenski novinarima zvijezda NBA lige.

“Svi znamo zbog čega smo došli u Pirej, ništa drugo nas neće zadovoljiti,” nastavio je Dončić.

Slovenija otvara turnir protiv Hrvatske u utortak u 20.00 sati.

“Prvi zadatak neće biti lagan, jer Hrvatska ima nekoliko odličnih pojedinaca koje dobro poznajemo. Mario Hezonja iz Real Madrida, Dario Šarić i Ivica Zubac iz NBA su njihovo glavno oružje. Ključno će biti zaustaviti spomenuti trojac, ali naravno, ne smijemo zaboraviti ni na ostale hrvatske igrače, jer svaka utakmica je važna,” dodao je 25-godišnji Ljubljančanin.

Sloveniju potom očekuje Novi Zelanand, a dvije najbolje ekipe iz skupine će izboriti polufinale. U drugoj skupini su Grčka, Egipat i Dominikanska Republika.

Kapetan Slovenije priznaje da mu misli već lutaju prema utakmici s Grčkom, koja bi prema mišljenju košarkaških stručnjaka, ali i prema Fibinoj ljestvici snaga, trebala biti finale turnira u Pireju.

“Sjećam se utakmice iz Kaunasa u kvalifikacijama za prethodne Olimpijske igre. Igrali smo pred prepunom dvoranom Litavaca i pobijedili. Bilo bi lijepo ponoviti to u ovoj dvorani pred glasnom grčkom publikom. Ali do tada pred nama je još dug put. Moramo razmišljati o idućim utakmicama, prvo Hrvatskoj, potom Novom Zelandu, a onda ćemo vidjeti,” smatra Dončić.