Iz Domovinskog pokreta istaknuli su u ponedjeljak da su za izbore bili spremni “i jučer”, nakon što je premijer objavio će se izbori za Hrvatski sabor održati prije izbora za EU parlament.

“Nakon mjeseci politikantskog kalkuliranja i dijeljenja novca šakom i kapom, HDZ je, uvjeren u kratkoročne efekte driješenja proračunske kese, obznanio okvir unutar kojega će biti održani izbori
za Hrvatski sabor. Reći ćemo: konačno!”, poručili su.

Domovinski pokret, naglasili su, bio je spreman za izbore jučer, a spreman je i danas. “Mi smo za služenje domovini i Hrvatima uvijek spremni”.

Pozvali su sve koji su nezadovoljni dosadašnjim “pogubnim politikama” da izađu na izbore za Hrvatski sabor.

“Svaki novi dan s takvom klijentelističko-koruptivnom Vladom, koja financira tisak notornih velikosrpskih pamfleta, izgubljeno je vrijeme za Hrvatsku i budućnost hrvatske djece”, ocijenili su u DP-u te naveli da vše od 400.000, a moguće i 500.000 iseljenih Hrvata posljednjih desetak godina, najjasnije od ičega svjedoče o rezultatima vladavine HDZ-a, ali ranije i SDP-a.

“Takvim politikama mora doći kraj jer dovode u pitanje opstanak hrvatskog naroda i hrvatske države”, ocijenili su u DP-u.

“I pred ove izbore, što je već ustaljena podmukla praksa, HDZ povlači poteze kojima želi privući glasove desnog spektra. Tri i pol godine, Andrej Plenković, kao ‘suho zlato’ čuva najodanijeg
suradnika Milorada Pupovca, a sada se pred izbore pokušava dodvoriti desnim biračima računajući da svi ne pamte dulje od posljednje vremenske prognoze”, smatraju u DP-u.