Domovinski pokret Grada Bjelovara podržava zahtjeve stanovnika u Trojstvenom Markovcu

21. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Domovinski pokret Grada Bjelovara podržava zahtjeve stanovnika u Trojstvenom Markovcu

Damir Špehar/PIXSELL


Domovinski pokret Grada Bjelovara u potpunosti podržava negodovanja i zahtjeve stanovnike Trojstvene ulice u Trojstvenom Markovcu koji već dugo vremena žive pod snažnim vibracijama zbog kamionskog prometa uz svakodnevno danonoćno podrhtavanja prozora i cijelih kuća, priopćeno je iz ogranka bjelovarskog Domovinskog pokreta.

Istovjetne probleme imaju i stanovnici Ulice Andrije Hebranga, zatim Zvijerci i Lovre Matačića kao i stanovnici nekih ulica u centru i pojedinih dijelova grada Bjelovara gdje svakodnevno, uz veliki broj osobnih automobila, prometuje i veći broj kamiona i kamiona s prikolicom čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Prometovanja potonjih vozila, često i velikim brzinama, u mnogim slučajevima dovodi u opasnost druge sudionike u prometu, a podrhtavanje stambenih objekata i prozora ugrožava ne samo kvalitetu života građana već uzrokuje i oštećenja na objektima, a može ugroziti i samu statiku kuća i drugih građevina koje se nalaze neposredno uz samu prometnicu.

Kako bi se riješila ili barem ublažila ovakva nepovoljna prometna situacija, a time i poboljšala kvaliteta života stanovnika, Domovinski pokret Grada Bjelovara predlaže da nadležne službe našeg Grada, u suradnji s Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom i s drugim nadležnim institucijama sukladno članku 5. stavak 1, 2 i 3 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, razmotre uređenje prometa u našem gradu na način da se barem u centru grada i nekim prilaznim ulicama, među kojima bi svakako bile ulice Andrije Hebranga, Zvijerci i Lovre Matačića, zabrani promet teretnim vozilima čija ukupna masa prelazi 7,5 tona, a prometovanje tih vozila preusmjeri na državne ceste i zaobilaznice te eventualno na neke županijske i gradske ceste, uzimajući pri tome u obzir prometovanje navedenih vozila do velikih trgovačkih centara s eventualnim vremenskim ograničenjem prilikom dostave robe, stoji u priopćenju.

Facebook Comments