Hrvatski hrvač Dominik Etlinger osvojio je zlatno odličje u kategoriji do 72 kg na 7. izdanju Grand Prix Zagreb Opena koji je proteklog vikenda održan u Zagrebu.

Etlinger je u finalu kategorije pobijedio Moldavca Valentina Petica (8-0).

Do finala je dogurao i Ivan Huklek u kategoriji do 87 kg, ali je izgubio od Šveđanina Oskara Johanssona (1-4). Drugo mjesto osvojio je i Marko Koščević u kategoriji do 130 kg izgubivši od osmerostrukog europskog i četverostrukog svjetskog prvaka Rize Kayaalpa. Brončana odličja pripala su Karlu Kodrić u 82 kg, te Filipu Smetku do 87 kg.

Hrvatski reprezentativci zauzeli su ekipno drugo mjesto iza Turske, dok je treća bila reprezentacija Srbije.

Grand Prix Zagreb Open 2020. održao se u organizaciji Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Svjetske hrvačke federacije (UWW).

Na turniru je nastupilo više od 100 hrvača iz 20-tak zemalja svijeta, a boje našeg hrvanja branili su najbolji hrvatski hrvači Božo Starčević, Ivan Huklek, Dominik Etlinger, Ivan Lizatović, Vjekoslav Luburić, Antonio Kamenjašević, Pavel Puklavec, Karlo Kodrić, Filip Šačić i drugi.

Natjecanje se održalo u Domu sportova, a zbog koronavirusa nije bilo gledatelja.

Nakon duže stanke ovo je bilo prvo natjecanje na kojem su najbolji svjetski hrvači odmjerili snage te izvrsna uvertira za svjetsko prvenstvo koje bi se trebalo održati u Beogradu u prosincu ove godine.

(Hina)