Proteklog vikenda, 18. lipnja 2022. godine, na streljani Pampas u Osijeku, održano je Prvenstvo Hrvatske u gađanju serijskom malokalibarskom puškom za seniorsku kategoriju u disciplinama trostav 3×20 i 40 hitaca ležeći.

Domagoj Krulić iz Streljačkog kluba “Križevci 1252” je prošlogodišnji prvak Hrvatske u ležećem stavu, a niti ove godine nije imao milosti protiv svojih protivnika. U ležećem stavu je zauzeo drugo mjesto, ali je zato ovaj puta u trostavu zauzeo najviše postolje!

Ovo je bio fantastičan nastup Domagoja koji je napravio najbolje serije u klečećem i stojećem stavu na cijelom prvenstvu. Malo mu je ponestalo koncentracije u ležećem stavu, ali je to nadoknadio u najtežem stojećem stavu u kojem je napravio 174 krugova. To je inače odličan rezultat za ležeći stav, a za stojeći je nevjerojatan.

Do zadnjeg hica se nije znalo tko će biti prvak Hrvatske jer je Domagoju za prvo mjesto bila potrebna desetka. Svi su već otpucali svoje metke i znao se poredak svih osim prve dvojice. I naravno, Domagoj nas je počastio i ove godine s titulom prvaka Hrvatske i u stilu pravog majstora s desetkom zatvorio prvenstvo.

Filip Srbljinović, naš je iskusni strijelac koji je zbog obaveza znatno smanjio treninge te je odradio nešto slabije ovo natjecanje, ali svejedno ovo je vrlo dobar rezultat. Čak je zamalo osvojio postolje u ležećem stavu, no nedostajalo je par krugova za to.

U disciplini trostav 3×20, Streljački klub “Križevci 1252”, nastupio je sa dva strijelca:
Pojedinačno:
1. Domagoj Krulić 518 krugova,
15. Filip Srbljinović 470 krugova.

U disciplini 40 hitaca ležeći, nastupili su također sa dva strijelca.
Pojedinačno:
9. DOMAGOJ KRULIĆ 351 krug i
23. Filip Srbljinović 339 krugova.

U kategoriji mlađi seniori, 40 hitaca ležeći, pojedinačno:
2. DOMAGOJ KRULIĆ 351 krug i
4. Filip Srbljinović 339 krugova.

IMG-20220620-WA0003 Domagoj Krulić D. Krulić 2.mjesto D. Krulić, 1.mjesto F. Srbljinović