Nogometaši Hrvatske odradili su u ponedjeljak navečer posljednji trening u Kairu uoči utakmice s Egiptom, a zbog povišene temperature nije vježbao branič Domagoj Vida, izvijestio je Hrvatski nogometni savez.

Vida, 34-godišnji stoper grčkog AEK-a, tijekom dana se nije osjećao dobro pa će izbornik Zlatko Dalić tijekom utorka odlučiti hoće li biti u kadru za utakmicu.

Za finale prijateljskog turnira ranije su otpali zbog ozljeda branič Martin Erlić i ofenzivni vezni Luka Ivanušec.

Ostali igrači normalno su trenirali sat vremena na stadionu “New Administrative Capital Stadium” u predgrađu Kaira. Na tom stadionu sa gotovo 94.000 mjesta u utorak u 21 sat (22 sata po lokalnom vremenu) igrat će Hrvatska i Egipat.

Hrvatska je u polufinalu svladala Tunis na jedanaesterce dok je Egipat s 1-0 pobijedio Novi Zeland. Hrvatskim nogometašima taj turnir služi kao priprema za Europsko prvenstvo koje počinje u lipnju u Njemačkoj.

Hrvatski nogometni savez (HNS) je dopustio hrvatskim navijačima gledanje treninga kako bi im se odužio zbog premještanja turnira iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Egipat. Turnir je premješten u posljednji tren a navijači su već imali plaćene letove i smještaj u Abu Dhabiju. Unatoč tome mnogi od njih su došli u Kairo. Treningu Hrvatske prisustvovalo je 20-ak navijača, podatak je HNS-a.

“Bilo je super na treningu. Mislim da nas je bilo 15 Hrvata”, rekao je jedan od njih Hini.

Nekoliko navijača procijenilo je da bi ih na utakmici moglo biti 60-ak, a HNS vjeruje da bi ih se moglo skupiti 100-ak.