Dom zdravlja u Čazmi bogatiji opremljen uređajima vrijednim 730.000 kuna

17. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Dom zdravlja u Čazmi bogatiji opremljen uređajima vrijednim 730.000 kuna


Župan Damir Bajs obišao je u petak medicinsko-biokemijski laboratorij Doma zdravlja u Čazmi u koji je uloženo 730.000 kuna.

Dom zdravlja naše županije u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom dodatno je opremio medicinsko-biokemijski laboratorij u Čazmi s novom modernom dijagnostičkom opremom koja uključuje biokemijski i hematološki uređaj, uređaj za proizvodnju čiste vode, koagulometar, nadograđen je informatički sustav, a i prostor je dodatno preuređen.

To znači da pacijenti mogu obaviti sve krvne i urinarne pretrage na razini primarne zdravstvene zaštite u Čazmi i dobiti nalaze isti dan.

čazma bajs (8)

– Uređaji su to koji prate trendove kao u ostalim dijelovima bolničkog sustava u državi i puno je lakše analizirati hematološke uzorke. Povećana je pouzdanost, točnost, brzina. Nalazi se mogu brže dobiti, a osim toga, u svako doba radnog vremena hitni uzorak se može poslati u ovaj laboratorij i na zahtjev liječnika, u najkraćem mogućem vremenu, dobit će rezultate – rekao je magistar Velimir Belčić.

čazma bajs (6)

Uz čazmanski Dom zdravlja istom raznom opreme opremaju se i medicinsko-biokemijski laboratoriji i u Garešnici i Grubišnom Polju te će samim time svi naši građani imati istu razinu zdravstvene zaštite u svojim domovima zdravlja. Treba napomenuti kako je to ulaganje od 2 milijuna kuna u medicinsko-biokemijske laboratorije u županijskim ispostavama domova zdravlja.

čazma bajs (4)

– U sklopu projekta „Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije“ predvidjeli smo ulaganja izvan Bjelovara, znači u Daruvar, Grubišno Polje, Garešnicu i Čazmu. Gotovo 12 milijuna kuna uloženo je u te domove zdravlja, a odlučili smo napraviti još jedan iskorak, a to je nabaviti onu tehniku i opremu koja nije bila predviđena tim projektom. Govorimo o mogućnosti, u ovom slučaju građana grada Čazme, ali i svih onih osiguranika koji priliježu ovom dijelu, a to je preko 12 tisuća osoba, da mogu najnovijom generacijom aparature, uz stručnu potporu zaposlenika, obaviti sve što im je potrebno u svom vlastitom gradu. Ono što je možda najvažnije u doba korone, nema putovanja, a ovime zaokružujemo projekt koji je započeo još prije 3 godine – naglasio je župan Damir Bajs.

čazma bajs (9) čazma bajs (1) čazma bajs (7) čazma bajs (3) čazma bajs (2)

Facebook Comments