Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica u petak, 1. travnja proslavio je 31. rođendan i obljetnicu uspješnog djelovanja.

Proslavi su prisustvovali župan Darko Koren, pročelnica UO za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek, predsjednik Upravnog vijeća Krunoslav Vitelj i župnik župe Blaženog Alojzija Stepinca vlč. Davor Šumandl.

Ravnateljica Doma Željka Koluder-Vlahinja zahvalila je na dolasku te kazala kako unatoč pandemijskim okolnostima i skromnijem obilježavanju velike obljetnice, korisnici i djelatnici Doma s puno srca i ponosa slave današnji dan.

31.-rodendan-Doma-za-starije-KC-8

„Hvala Županiji, našem osnivaču što nas prati i pomaže  nastojanju da stvorimo najbolje uvjete za korisnike te sačuvamo standard i kvalitetu života kakvu smo ovdje uvijek imali. Posljednje dvije godine bile su iznimno teške, no uspjeli smo sve prebroditi zahvaljujući velikom odricanju naših djelatnika, odgovornosti korisnika, ali i financijskoj te stručnoj pomoći našeg osnivača i Županijskog Stožera civilne zaštite. Unatoč novim izazovima, veselimo se vremenu koje je pred nama u kojem ćemo dalje razvijati našu ustanovu“, istaknula je ravnateljica Koluder-Vlahinja.

31.-rodendan-Doma-za-starije-KC-20-768x512

Čestitku je uputio i župan Koren koji je zahvalio svima koji su uložili velik trud da se prebrodi zdravstvena kriza.

„Prevladali smo ovu pošast koja nas je zadesila, svi vjerujemo i nadamo se da ćemo u vremenu pred nama okupljati se i veseliti kao i prije. Hvala svim zaposlenicima koji su uložili trud i strpljenje da prebrodimo krizu u kojoj nikome nije bilo lako, a posebno vama korisnicima. I dalje moramo štiti zdravlje i biti odgovorni u ovoj kući dobrote kako je volimo nazivati i na koju smo izuzetno ponosni. Hvala i župniku Šumandlu koji brine o svima vama i dajem vam duhovnu potporu u vremenima koja uistinu nisu lagana. Čestitam na ovoj lijepoj obljetnici i svima želim vam puno zdravlja i veselja“, naglasio je župan Koren.

Prigodnim riječima se obratio i župnik Šumandl, dušebrižnik Doma.

31.-rodendan-Doma-za-starije-KC-18-768x512

„Trenutci koje ovdje provodim  s  vama slaveći svetu misu ili obilazeći bolesnike su posebno dragi i ostaju utkani duboko u ljudskom biću. Ostanimo u ovoj punini duha i okrenuti Gospodinu koji nudi utjehu i ohrabrenje u teškim trenutcima. Zahvaljujem upravi Doma i svim vrijednim djelatnicima te Županiji koji nam čine boravak ovdje ljepšim i što uopće imamo ovako kvalitetnu ustanovu“, kazao je vlč. Šumandl.

U ime korisnika obratila se Branka Baronić članica Upravnog vijeća koja je zahvalila na pomoći.

„Nadamo se da ćemo se viđati češće u boljim okolnostima, veliko hvala našoj ravnateljici i zaposlenicima koji se trude da nam život u Domu bude sretniji i zanimljiviji“, poručila je gospođa Baronić.

Nakon prigodnih govora, župan je sa suradnicima obišao prostore Doma  i susreo se s korisnicima poželjevši im mnogo zdravlja te im čestitao predstojeći blagdan Uskrsa.