DOLIJAO TROJAC Ušli u kuću kroz prozor, ukrali stvari, ali nisu daleko stigli

22. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Crna kronika DOLIJAO TROJAC Ušli u kuću kroz prozor, ukrali stvari, ali nisu daleko stigli

Ilustracija/Pixsabay


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom i 50-godišnjakom te 37-godišnjim državljaninom Sjeverne Makedonije zbog sumnje da su počinili djela teške krađe provaljivanjem.

Naime, sumnja se da su osumnjičeni 20. studenoga 2020. godine oko 10.30 sati, zajedno i po prethodnom dogovoru, osobnim vozilom marke VW zagrebačkih registarskih oznaka vlasništvo renta cara, dovezli su se u blizinu obiteljske kuće na području Novog Zagreba.

Vozilo su parkirali na makadamskom putu te se pješice uputili prema obiteljskoj kući gdje su ušli u dvorište, prišli zatvorenom prozoru koji su pomoću alata nasilno obili i otvorili. Kroz nastali otvor ušli su unutra, ispremetali stvari te otuđili žensku torbicu, dva sata i veću količinu zlatnog nakita i veću količinu bižuterije.

S otuđenim predmetima, napustili su kuću te se trčeći počeli udaljavati. U bijegu su ih uočili, sustigli i uhitili policijski službenici te priveli na kriminalističko istraživanje.

Nastala materijalna šteta počinjenim ovim kaznenim djelom je veća, ali obeštećena.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Facebook Comments