Đokoviću u hotel dostavili hranu bez glutena, dobit će i sprave za vježbanje, SIM karticu, laptop

8. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Zanimljivosti Đokoviću u hotel dostavili hranu bez glutena, dobit će i sprave za vježbanje, SIM karticu, laptop


Australijski sud objavio je danas dokumente koje su podnijeli pravnici srpskog tenisača Novaka Đokovića. Blic donosi navodne detalje što se događalo na aerodromu kada je Đoković stigao u Melbourne redovnim letom iz Dubaija, pišu vijesti.hr.

Bilo je to u noći 5. siječnja oko 23.30 sati. Odveli su ga na saslušanje u jedan od ureda na aerodromu. Tu ga je oko pola sata ispitivao delegat australske ministrice unutarnjih poslova.

Oko 3.55  delegat je obavijestio Đokovića da će mu izdati obavještenje o poništavanju vize. Poručio je Đokoviću da ima 20 minuta ako želi neko dodatno objašnjenje.

Đoković je zamolio delegata da se sve pomakne za 8 sati ujutru, da bi pozvao organizatore Australian Opena. Delegat mu je odgovorio da će “razgovarati sa svojim šefovima”. U 5.20 sati, delegat je potvrdio da je Đoković tražio dodatno vrijeme za odmor i “ponovo razgovarao sa svojim pravnikom.

“To je apsolutno u redu. Razgovarao sam sa svojim nadzornicima i više su nego spremni dozvoliti vam da se odmorite – odgovorio je delegat Đokoviću.

Završili su razgovor u 5.22 sati Đoković, kako donosi Blic, dok je Đoković sjedio na sofi i čekao da mu se pripremi improvizirani krevet, prišlo mu je dvoje ljudi te se predstavili kao nadzornici delegata s kojim je razgovarao. Pitali su želi li da se odmori do 08:20.

“Da, želim se odmoriti. Ali želim i pomoć i pravnu podršku od svojih zastupnika koji trenutno spavaju i teško ih je dobiti u ovo doba noći”, kazao je Novak.

Na to su nadzornici odgovorili da Đokovićevi pravni zastupnici neće moći uložiti  žalbu u slučaju da se viza poništi, sve dok odluka o poništenju ne bude donesena.

“Što prije donesemo odluku, bolje za vas i vaše pravne zastupnike. A ako ne poništimo vizu, slobodni ste ići gdje god namjeravate i da ostanete u Melbourne. A ako poništimo vizu, onda će vaši pravnici znati s čim imaju posla i moći će raditi svoj pravnički posao i žaliti se”, rekli su nadzornici Novaku.

Đokovića u oko 5.30 sati odveden do kreveta u obližnjoj sobi. No probudili su ga već 6 sati te su ponovno s njim razgovarali, a u 7.29 delegat je donio odluku o poništenju, u 7.39 se vratio u sobu za saslušanja i u 7.42 prenijeli su to Đokoviću.

Pravni zastupnici Novaka Đokovića rekli su: “Đoković je vjerovao da je napravio sve što je od njega traženo da bi ušao u Australiju”.

Inače, australski federalni sud objavio je dokumente vezane za slučaj Novaka Đokovića za koje smatra da su od javnog interesa.

Srpski tenisač dobio je medicinsko izuzeće od cijepljenja temeljem kojeg je i krenuo u Australiju. Tijekom postupka izdavanja vize, Đoković je dan prije polaska na put dobio i pismo kojim se potvrđuje da je zadovoljio sve uvjete ulaska u Australiju. Ipak, kad je sletio, na kraju su mu oduzeli vizu.

Trenutačno je u migracijskom zatvoru i čeka odluku suda u ponedjeljak.

Srbijanska premijerka Ana Brnabić rekla je kako su Đokoviću dostavljene neophodne stvari za vrijeme boravka u hotelu.

“Dostavlja mu se hrana bez glutena, dobit će sprave za vježbanje, dobio je laptop, kao i sim karticu da bude u kontaktu sa svojima”, rekla je Ana Brnabić, prenosi Nova.rs.

Dok traje drama oko Đoković, dotle mu podršku daju mnogi iseljenici iz Srbije, ali i Hrvatske koji se okupljaju oko migrantskog hotela.

Inače, Đokovićevim odvjetnici dostavili su sudu dokumente kojima ukazuju da je tenisač prebolio koronu u prosincu prošle godine, Kažu da je prvi pozitivni PCR test dobio 16. prosinca prošle godine. Sumnja se da se potencijalno zarazio kada je 14. prosinca bio na utakmici košarkaške Eurolige Crvene zvezde i Barcelone kada se slikao s Nigelom Hayesom koji je 15. prosinca dobio pozitivan nalaz na koronavirus.

No sada su se mediji raspisali i da je Đoković 16. prosinca sudjelovao na dodjeli nagrada za najbolje tenisače Beograda u 2021. godini gdje je, vidi se i na fotografijama, bez maske i bez distance najnormalnije komunicirao i pozdravljao se s prisutnima. Po slikama se vidi da je tamo bilo i puno djece, navode vijesti.hr.