Dok su jedni slavili čudo Krvi Kristove, drugi su im krali novčanike i bankovne kartice

6. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika Dok su jedni slavili čudo Krvi Kristove, drugi su im krali novčanike i bankovne kartice

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL


Brojni vjernici u nedjelju su u Ludbregu proslavili svetkovinu Svete nedjelje, odnosno preobraženja Svete krvi Kristove. No, istovremeno, pojedinci su iskoristili gužvu i nepažnju drugih da se okoriste tuđom imovinom.

Tako su policijski službenici Policijske postaje Ludbreg primili su u ponedjeljak kaznenu prijavu 66-godišnjaka, kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj iskoristio gužvu i nepažnju oštećenog, te mu u nedjelju, 5. rujna u Ludbregu iz torbice otuđio novčanik sa dokumentima i novcem.

Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko stotina kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Osim toga, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg primili su i kaznenu prijavu 62- godišnje žene, kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj iskoristio gužvu i nepažnju oštećene, te joj 5. rujna u Ludbregu na ulici iz ruksaka otuđio novčanik sa dokumentima i novcem.

Nakon toga je iskoristio otuđenu bankovnu karticu i na bankomatu jedne banke podignuo novac u iznosu od 9500 kuna. Visina materijalne štete procjenjuje se na desetak tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.