Dođite na radionicu u Sveti Petar Orehovec i “zapopevajte po domaći”

12. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Dođite na radionicu u Sveti Petar Orehovec i “zapopevajte po domaći”


U prostorijama Društveno kulturnog centra u Svetom Petru Orehovcu, održat će se radionica na temu „Zapopevajme po domaći“ u organizaciji KUD-a „Prigorec“.

Voditelj radionice bit će Tomislav Habulin, etnomuzikolog, glazbeni producent i dirigent te član stručnog vijeća i stručnih povjerenstava za folklor pri Hrvatskom saboru kulture.

Bit će ovo radionica pučkog tradicijskog pjevanja na kojoj će se sudionici upoznati s različitim tehnikama pjevanja, uvježbavati tehnike disanja, načina postave i kontrole glasa te u konačnici izvoditi folklorne napjeve.

Ova je radionica prilika za članove folklornih skupina i za sve ljubitelje folklorne umjetnosti, neovisno o količini prethodnog znanja, iskustva ili sposobnosti, da dođu i pod stručnih vodstvom profesora Habulina, probiju granice svojih glasovnih mogućnosti.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz obvezno pridržavanje svih epidemioloških mjera. Dođite stoga 14. siječnja 2022. u 19.00 sati u Sveti Petar Orehovec kako biste zapjevali izvorne pjesme i napjeve Potkalničkog prigorja koje su izvodili naši djedovi i bake. Na taj način postat ćete prenositelji i čuvari tradicije koju treba njegovati, jer što je narod bez tradicije.

Ova radionica sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo „Prigorec“ Sveti Petar Orehovec. Ciljevi projekta su formiranje kulturnog centra u Općini Sv. Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga te stvaranje modela sudioničkog upravljanja u suradnji općine i udruga. Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Likovna udruga Prigorje Art, Vatrogasna zajednica općine, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”.

Ovim putem KUD Prigorec upućuje poziv članovima navedenih udruga te zainteresiranoj javnosti na održavanje pete i šeste od sveukupno deset radionica unutar ciklusa radionica pod nazivom „Očuvanje kulturnog blaga“.

Sadržaj ovog poziva isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.