Županijska turistička zajednica dodijelila je tradicionalne nagrade „Ruža Zagrebačke županije“ 18 je zaslužnih laureata, a posebnu nagradu za doprinos razvoju kontinentalnog turizma dobila je bivša ministrica turizma Nikolina Brnjac.

Ruža Zagrebačke županije, sada već tradicionalna manifestacija, dodijelila je nagrade u šest kategorija, uz poseban naglasak na posebne nagrade.

„Nagrade simboliziraju našu posvećenost izvrsnosti i inovaciji u turizmu stavljajući segment održivosti među ključne kriterije. Svaki od nagrađenih dionika dao je izniman doprinos razvoju i promociji Županije kao vrhunske turističke destinacije.”, Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Nagrade u kategoriji održivog turizma osvojili su Cantilly Garden Restaurant, prepoznat po svojoj ekološki osviještenoj ponudi, te Vina Bedekovich, koja kontinuirano promovira održivu vinogradarsku praksu. U kategoriji inovativnih proizvoda i usluga nagrađeni su Santa Domenica Trifecta Weekend 2023, prva Spartan utrka u Hrvatskoj koja je privukla brojne zaljubljenike u avanturistički turizam, te HoTur obrt za usluge, koji svojim inovativnim pristupom unapređuje turističku ponudu.

Obitelj Ivančić, vlasnici Restorana Ivančić i manifestacija „Štruklijada, štrudlijada i kestenijada“ odnijeli su nagrade u kategoriji eno-gastro turizma . U kategoriji smještajnih objekata, nagrade su dobili Villa Cesarica, prepoznata po luksuznom i autentičnom smještaju, te Feel Good. Samoborske ugostiteljske legende Mirko Šintić i Matilda Mihalea Purić pokazali su tradiciju i kvalitetu Samobora kao turističke destinacije. Nagrade za društveno odgovorno poduzetništvo osvojili su Naftalan kozmetika – Ivalan Terme d.o.o. i Hrvatsku pošta.

Posebna nagrada za doprinos razvoju kontinentalnog turizma te razvoja turizma u smjeru održivosti,  dodijeljena je donedavnoj ministrici turizma i sporta Nikolini Brnjac, koja je  rekla da nema cjelogodišnjeg turizma bez razvoja kontinentalnog turizma.

“Kontinentalni turizam ima što za ponuditi i doprinijeti cjelokupnom održivom turizmu RH i upravo zato smo veliku pažnju i značajna sredstva u mojem mandatu usmjerili u investicije u kontinentalnom dijelu Hrvatske”, kazala je.

Konjičkom klubu Trajbar Team dodjeljena je posebna nagrada za doprinos aktivnom turizmu, PUB-u Cubismo za jedinstveni ugostiteljski koncept, Mon Ami za izvrsnu uslugu i inovativnost, te „Green silence vili“ za promicanje održivog turizma i očuvanje okoliša kao i Ivani Belošević, vlasnici Pekare Cipov iz Buševca.

Ove godine, u Parku Plemenite općine turopoljske predstavljena je nova i inovativna turistička instalacija, koja naglašava važnost zaštite prirodnih bogatstava i očuvanja tradicije. Instalaciju je kreirala dizajnerica Tina Miličević s kojom je ostvarena i suradnja na novom suveniru Turističke zajednice Zagrebačke županije – naušnicama i brošu nastalih tradicionalnom tehnikom tkanja, navodi se u subotu u priopćenju.

Nagrade su uručene u petak u Centru za posjetitelje u Velikoj Gorici.