Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrbovec održalo je redovnu godišnju skupštinu. Izvješće o radu podnio je zapovjednik Kristijan Soviček.

U izvješću su naglašene realizirane najvažnije zadaće Društva od dana otvorenih vrata do sudjelovanja na obilježavanju obljetnica drugih vatrogasnih društava.

Zapovjednik Soviček posebno je istakao školovanje novih i doškolovavanje starih članova. Školovanje za ispitanog vatrogasca završili su: Luka Soviček, Karlo Huzjak i Anamarija Hren, a za vatrogasca prve klase završili su: Alen Špoljarić, Karlo Vuk, Darija Sokač, dok su Valentino Legin, Nikola Baštek, Mirko Mičuda, Anđelko Bišćanin, Marinko Nežić, Patrik Hercig, Darko Franculić i Kristijan Soviček uspješno položilo specijalnost „Prijevoz i rad s helikopterom na vatrogasnim intervencijama“.

Matej Hren i Patrik Hercig položili su specijalnost za spašavanje iz dubina i visina, dok Kristijan Soviček samo polaganje za istu specijalnost.

Vatrogasci Vrbovca prevozili su vodu za pučanstvo i razne organizacije na širem području grada Vrbovca, a odrađivali su i druge aktivnosti koje su bile potrebne za sve institucije grada Vrbovca.

Vatrogasci su sudjelovali na vježbama u organizaciji VZG-a Vrbovec (vježba s pumpama na bajeru i taktička vježba Vrbovec 2023. u srednjoj školi Vrbovec i OŠ Krunoslava Kutena) te su imali nekoliko samostalnih vježbi.

Za istaći je da su članovi DVD Vrbovec prošle godine odradili četiri velika projekta:

1. Projekt fonda solidarnosti EU pod nazivom „DVD Vrboec – potres SMŽ 2020./2021. – nabava vatrogasne opreme koja je uništena, oštećena i rashodovana na dislokaciji“ s iznosom od 18.628,79 eura

2. Projekt Zagrebačke županije pod nazivom „Stvaranje tehničkih uvjeta operativnim vatrogascima za obavljanje tehničkih intervencija“ s iznosom od 2.881,00 eura

3. Projekt Ina 10-i Zeleni pojas pod nazivom „DVD Vrbovec prijatelj voda i šuma s iznosom od 2.000,00 eura

4. Projekt Zagrebačke županije pod nazivom „nabava osobne zaštitne opreme za operativne vatrogasce za tehničke intervencije s iznosom od 2.747,00 eura.

DVD Vrbovec dobio je jedno vrijedno vozilo za tehničke intervencije koji je opremljen s hidrouličnim alatom, zračnim jastucima te ostalom opremom koja im je potrebna za obavljanje tehničkih intervencija. Samo vozilo i oprema vrijedni su više od 90.000,00 eura.

Spomenimo i je da je 27. siječnja 2024., DVD Vrbovec održao zatvorenu izvanrednu izbornu skupštinu te je donesena odluka da je predsjednik Marijan Krznar, a zamjenik predsjednika i dalje ostaje Ivan Kuharec. Zapovjednik društva je Kristijan Soviček te zamjenik zapovjednika Marko Povrlišek.

skupština vrbovec (1) skupština vrbovec (2) skupština vrbovec (3) skupština vrbovec (4) skupština vrbovec (5) skupština vrbovec (6)