DVD Vrbovec osnovan je 2. srpnja 1882. godine, a proslava 140. obljetnice održat će se 11. lipnja.

DVD Vrbovec održao je godišnju skupštinu, a izvješće o radu podnio je predsjednik Marijan Krznar. Zbog korone izostale su neke uobičajene aktivnosti. Godina je počela velikim angažmanom vrbovečkih vatrogasaca na sanaciji posljedica od potresa na Banovini .

Vatrogasci Vrbovca sudjelovali su na osiguranju velikih sportskih događanja, na vježbama, obilježavanju nekih vjerskih i povijesnih datuma, a provodili i program školovanja. Tako su šestorica novih članova završila školu za vatrogasca i vozača vatrogasnih vozila.

dvd vrbovec2

Zapovjednik Marko Povrlišek podnio je izvještaj o operativnim aktivnostima. Vrbovčani su lani imali 46 intervencija (17 požara, 15 tehničkih intervencija i 12 dislokacija na Banovini) u kojima je sudjelovalo ukupno 36 vatrogasaca.

Članovi su primili spomenice, priznanja i nagrade Županijske i Gradske zajednice, a Društvo je posebnim zahvalnicama nagradilo sedmoricu svojih „veterana“: Stjepana Srabinca, Ivana Mišaina, Slavoljuba Frljužca, Stjepana Banovca, Vladimira Bermanca, Ivana Kralja i najstarijeg među njima, Zvonimira Vereša.