DOBRE VIJESTI ZA DOMAĆE PROIZVOĐAČE Uskoro kreću s radom „drive in“ tržnice

3. travnja 2020. Autor: prigorski.hr Gastro kutak DOBRE VIJESTI ZA DOMAĆE PROIZVOĐAČE Uskoro kreću s radom „drive in“ tržnice


Nakon mnogobrojnih zahtjeva za pomoć domaćim proizvođačima hrane koji imaju prodavaonice i kioske na prostoru tržnica, kako doznajemo, moći će uskoro ponovno krenuti s radom.

U tu odluku trebale bi ulaziti sve prodavaonice (ribarnice, voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi) koje se nalaze u okviru tržnica u zatvorenim objektima u kojima se pretežito prodaje hrana. Cilj ovakve nove odluke je opstanak hrvatske poljoprivrede i ribarstva te opskrbe krajnjih potrošača.

Tražit će se propisani razmak od 3 do 5 metara između prodavača međusobno te prodavača i kupca, a biti će postavljena i pregrada od pleksiglasa kako bi se dodatno zaštitili kupci i prodavači.

Uz sve te mjere pazit će se na higijenu i svakodnevno će se čistiti svi prostori.

Novitet su i prodajna mjesta kao ograđeni prostori na otvorenom za tzv. „drive in“ način kupovine koji će se za vrijeme rada morati pridržavati svih protuepidemijskih mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja.

Za „drive in“ način kupovine bit će uspostavljene sigurnosne mjere razmaka između prodavača, kupaca i vozila.

mm/prigorski.hr

Facebook Comments