Večeras je održana 10. sjednica Općinskog vijeća Općine Dubrava, a nakon sjednice izjavu za medije dao je općinski načelnik i saborski zastupnik Tomislav Okroša.

-Bitno je istaknuti da je izvršenje proračuna bilo veće od 23 milijuna kuna, što izvorni proračun, što kapitalne državne pomoći, a uspjeli smo namaknuti 10-ak milijuna kuna za naše razvojne projekte. Vijećnici su usvojili i moje polugodišnje izvješće, a donijeli smo i nekoliko tehničkih odluka o održavanju objekata komunalnih građevina, izgradnji objekata, a u proteklom periodu uspjeli smo osnovati i komunalno poduzeće.

Osnovali smo Dombru i inicijalno uložili 300 tisuća kuna temeljnog kapitala, a danas je odrađen i prijenos novog traktora i malčera, tako da je zapravo uloženo 1,2 milijuna kuna u  startu u trgovačko društvo – rekao je Okroša i zahvalio na potpori Zagrebačkoj županiji, Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvu graditeljstva, Ministarstvu sporta i turizma, Središnjem državnom uredu za demografiju i LAG-u Moslavina.

-Sva sredstva koja realiziramo kroz neki projekt, više od 2/3 su vanjska sredstva, a 1/3 iz općinskog proračuna. Projekt novog vrtića je prijavljen, a ovih dana očekujemo odluke o alokaciji dodatnih sredstava. Naš projekt je s identičnim brojem bodova pa s nestrpljenjem čekamo odluku. Iskoristit ćemo i ovaj natječaj Ministarstva znanosti iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti gdje je 1,2 milijarde kuna namijenjeno za dječje vrtiće. Prijavit ćemo projekat i na tu mjeru pa vjerujem ako dobijemo odluku, da ćemo ove godine pokrenuli javnu nabavu.

Izvrsno bi bilo da iduće godine krenemo graditi novi dječji vrtić – rekao je Okroša i zahvalio voditeljici LAG-a Moslavina, svim djelatnicima i članovima skupštine. -Dodijeljeno nam je 220 tisuća kun od LAG-a za obnovu i rekonstrukciju društvenog doma u Žukovcu.

Općina Dubrava je prošla na natječaju Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Dodijeljeno nam je 220 tisuća kuna za rad dječjeg vrtića. U tom natječaju se našlo novaca da se roditelje oslobodi opskrbnine za 101 dijete. U lipnju je vrtić besplatan. tako da roditelji mogu planirati nešto više novaca u svom budžetu – zaključio je Okroša.

DSC_0306 DSC_0322 DSC_0303 DSC_0297 DSC_0294 DSC_0291 DSC_0287