DO KRAJA GODINA ZAVRŠIT ĆE RADOVI NA NOVOJ DVORANI U SVETOM PETRU OREHOVCU Župan Koren: Dvorana je kruna naših investicija u školstvo na području općine

11. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno DO KRAJA GODINA ZAVRŠIT ĆE RADOVI NA NOVOJ DVORANI U SVETOM PETRU OREHOVCU Župan Koren: Dvorana je kruna naših investicija u školstvo na području općine


Župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek danas su boravili u posjetu općini Sveti Petar Orehovec gdje ih je dočekao načelnik Općine Franjo Poljak, zamjenik načelnika Dragutin Hendelja i predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Matus.

Prvo su posjetili PŠ Miholec, koja spada u OŠ Sveti Petar Orehovec, gdje su ravnatelj Stjepan Lučki i predstavnik izvođača radova Ivica Šantatić iz tvrtke Graša graditeljstvo potpisali ugovor za treću fazu radova vrijedan malo više od 623 tisuće kuna.

Spomenimo i kako Županija planira novi investicijski ciklus vrijedan 115 milijuna kuna kojim će se stvoriti uvjeti za jednosmjensku nastavu u svim školama kojima je osnivač, a što se tiče križevačkog područja, u planu je dogradnja i rekonstrukcija križevačke Gimnazije, PŠ Fodrovec i OŠ Sveti Ivan Žabno, kao i energetska obnova škole u Žabnu.

Nakon potpisivanja ugovora krenulo se u obilazak radova na izgradnji školske sportske dvorane u Svetom Petru Orehovcu, u pratnji izvođača radova člana Uprave tvrtke Radnik Marija Biljana sa suradnicima.

PRO_2617

Projekt je vrijedan 18 milijuna kuna, a župan je tom prilikom zahvalio načelniku Poljaku na partnerstvu, kao i na odličnoj suradnji u brojnim drugim zajedničkim projektima koji su realizirani na zadovoljstvo i korist mještana. Načelnik Poljak uzvratio je zahvale na konstruktivnoj suradnji te župana i suradnike informirao o planovima za naredno razdoblje.

PRO_2659

„Realizacija projekta koji će uz obrazovnu svrhu dati i dodanu vrijednost razvoju lokalne zajednice najbolje pokazuje kako se zajedničkom suradnjom Županije i Općine mogu uspješno napraviti velike stvari. Možemo reći kako je ova dvorana kruna naših investicija u školstvo na području općine, a to je dokaz da brinemo za ravnomjeran razvoj svih naših krajeva i stvaramo kvalitetne uvjete za sve naše učenike i nastavnike. Ulaganje u školstvo naša je temeljna zadaća i proces koji nema kraja, a već imamo u planu nove investicije“, poručio je župan Koren.

koren poljak

„Ova će dvorana unaprijediti ne samo uvjete za naše školarce i nastavnike, već će podići kvalitetu života naših stanovnika i omogućiti provedbu brojnih aktivnosti. Početkom lipnja bit će montirana konstrukcija krovišta. Dvorana će uz uz odgojno-obrazovni dio moći odgovoriti i na sve potrebe šire lokalne zajednice. Lijepo će se ambijetalno uklopiti s kupolastim krovom. Završetak radova očekujemo krajem godine.

Hvala županu i Županijskoj upravi na velikoj podršci u svim projektima, radovi odlično napreduju i vjerujem da će dvorana biti dovršena do kraja godine“, zaključio je načelnik Poljak.

PRO_2655PRO_2670PRO_2671

Facebook Comments