U četvrtak poslijepodne u velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima u izvedbi Dramske skupine Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci odigrana je drama “DNK” suvremenoga britanskog pisca Dennisa Kellyja.

“DNK” je drama koja svoje glavne antagoniste, u potpunom manjku likova heroja kao protuteže, okuplja u skupinu tinejdžera čiji je bullying otišao predaleko. Naime, kad shvate da su ubili školskog kolegu, srednjoškolci predvođeni malim sociopatom Filipom čine sve što mogu da zataškaju svoj zločin. Naznake društvene i političke alegorije naspram čije se težine djelo Kelly podastire kroz niz naizgled nehajnih i prozračnih, beketovski apsurdnih, duboko deprimirajućih kazališnih situacija.

Nastupili su: Leona Mihajlović kao Jana, Nikolina Stošić kao Marta, Magdalena Lauš kao Lea, Dorian Dubravec kao Filip, Anamarija Jakopović kao Lucija, Larisa Božić kao Ivana Tatić, Dora Sokač kao Danijela, Luka Knapić kao Robert, Mihaela Slunjski kao Katarina (Keti), Karolina Bugarin kao Barbara i Ignac Ratković kao Adam.

Predstavi je nazočio i križevački gradonačelnik Mario Rajn sa suprugom Vlatkom.

prigorski.hr