Na Trgu sv. Jurja u organizaciji Grada Đurđevca i Turističke zajednice održana je podjela poklona uz nastup mališana iz Dječjeg vrtića Maslačak i Folklorne skupine Osnovne škole Đurđevac te dolazak Djeda Mraza. Uz podjelu poklona, održan je i Božićni sajam blagdanskih slastica i domaćih proizvoda na kojem su roditelji, bake, djedovi i svi prisutni za vrijeme trajanja programa mogli obići i kupiti domaće tradicionalne božićne kolače koje su pripremile brojne udruge žena s područja Grada Đurđevca i okolice, ali i prekrasne božićne ukrase đurđevačkih udruga i OPG-ova.

ples0

Okupljene je pozdravio i gradonačelnik Hrvoje Janči koji je svima poželio sretan Božić i Novu godinu.

-Drago mi je da smo se okupili u ovako velikom broju, a posebno se zahvaljujem našim udrugama koje su po prvi put pripremile božićne slastice za naš božićni sajam – rekao je gradonačelnik Grada Đurđevca.

ples2

Dolazak Djeda Mraza i njegovog pomoćnika vilenjaka na centralnom gradskom trgu željno su dočekala brojna djeca. Nakon podjele poklona Djed Mraz se nastavio družiti s djecom uz zajedničko fotografiranje.

Želja organizatora je da se ista priredba održava i narednih godina, a sve kako bi se usrećilo najmlađe s područja Grada Đurđevca i prigradskih naselja.

plesples3