Dječji vrtić Maslačak Đurđevac; vrtičarci u dvorištu vrtića proučavali kukce

9. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Dječji vrtić Maslačak Đurđevac; vrtičarci u dvorištu vrtića proučavali kukce


Vrtićaraca je u Dječjem vrtiču Maslačak u Đurđevcu svaki dan sve više te će uskoro biti ponovno svi na broju. Mališani željni druženja, znanja i igre s prijateljima već su prvi tjedan s odgojiteljicama kroz spoznajne aktivnosti i istraživanje upoznali razne kukce.

Istraživali su livadu i svijet na njoj te su vidjeli da vrvi životom. Našli su mrave, pauke, leptire, bubamare, a s povećalima su tražili sličnosti i razlike. U enciklopediji o vrstama kukaca upoznali su njihova imena i osobine te su saznali koliko nogu imaju.

Raznim didaktičkim igrama produbili su znanja i upoznali različitosti kukaca. Igrom na livadi poticali su motorički razvoj i spoznajne funkcije, a kroz igre u sobi razvijali su stvaralaštvo i likovnost.

Već idući tjedan kreću s novim aktivnostima vezanim uz proučavanje kukaca, održat će i likovnu radionicu te će nastaviti proučavati razne kukce na livadi i u vrtu.