Potreba za sigurnošću jedna je od temeljnih ljudskih potreba. Sigurno i stabilno okruženje uvjet je zdravog tjelesnog i psihičkog razvoja djeteta, javili su iz općinske uprave.

Prema UN-ovoj Konvenciji o pravima djece svako dijete ima pravo biti sigurno i zaštićeno, a dužnost odraslih je: osigurati sigurno okruženje, osnaživati dijete u prepoznavanju potencijalno opasnih situacija, osamostaljivati dijete i jačati ga za snalaženje u problemskim situacijama, naučiti dijete odgovornom ponašanju.

Sredinom rujna 2021. godine dječji vrtić Košutica Ferdinandovac uključio se u projekt Hrvatskog Crvenog križa i platformu Sigurnije škole i vrtići.

Cilj projekta poboljšati je znanja i ojačati kompetencije djece, odgojitelja i ostalih  za teme: priprema za izvanredne situacije, prva pomoć , sigurnost u školama i vrtićima, te pružanje psihološke podrške.

Odgojiteljice su kroz projekt stekle nova znanja i vještine koje su provodile u vrtiću kroz svakodnevne aktivnosti i igru čime su poboljšana znanja mališana na temu sigurnosti.

Ponos vrtića je oznaka „SIGURAN VRTIĆ“, dobivena za uspješno provedene aktivnosti.