U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije u nedjelju je u Virju održana 21. Županijska smotra dječjeg folklora. Na smotri su se sjajnim nastupima predstavile dvije dječje skupine FA „Koprivnica“– višeg i nižeg uzrasta.

Dječja skupina višeg uzrasta izvela je koreografiju „Došlo nam je protuletje“ – pjesme i plesovi koprivničke Podravine, dok se dječja skupina nižeg uzrasta predstavila koreografijom „Iz koprivničkog dvorišta“ – dječje igre, brojalice, pjesme s plesom koprivničke Podravine.

Odlukom stručnog povjerenstva, dječja skupina višeg uzrasta izborila je plasman na 21. Festival dječjeg folklora Hrvatske u Vinkovcima, gdje će predstavljati Koprivničko-križevačku županiju. Festival dječjeg folklora Hrvatske okuplja najbolje dječje folklorne skupine iz svake županije, a ove godine će se po prvi puta održati u Vinkovcima od 10. do 13. listopada.

„Sretni smo što je stručno povjerenstvo prepoznalo i nagradilo naš dugogodišnji i kontinuirani rad u njegovanju i promicanju folklora među najmlađima. Čestitke našim mladim folklorašima, tamburaškom sastavu, voditeljima i roditeljima na zalaganju. Vjerujemo da ćemo i ovog puta dostojno predstaviti našu županiju, grad i Podravinu te učiniti sve ponosnima,“ istaknula je predsjednica Ansambla Nada Šešić.

Domaćin smotre bio je HPD „Ferdo Rusan“ iz Virja.

02a Dječja Skupina Nižeg Uzrasta 01a Dječja Skupina Višeg Uzrasta02 Dječja Skupina Nižeg Uzrasta01 Dječja Skupina Višeg Uzrasta