Dječja folklorna skupina FA „Koprivnica“ predstavila se na Dječjim vinkovačkim jesenima.

U svečanom mimohodu dječjih folklornih skupina na 58. Vinkovačkim jesenima, ulicama i trgovima Vinkovaca tijekom vikenda je prošlo 60-tak kulturno-umjetničkih društava s više od 2000 malih čuvara tradicijskog nasljeđa iz različitih krajeva Hrvatske, među kojima i dječja folklorna skupina Folklornog ansambla „Koprivnica“. Dječje vinkovačke jeseni jedna su od najznačajnijih događaja u okviru Vinkovačkih jeseni, a tradicionalno se održavaju tjedan dana prije Svečanog mimohoda sudionika i revije konjskih zaprega.

Ove godine, svečanu su povorku s ponosom predvodili konjanici i mažoretkinje, noseći s ponosom grb manifestacije. Mališani u narodnim nošnjama svojih krajeva, prošetali su gradom, povremeno zastajali te pjesmom i plesom na autentičan način prikazivali običaje iz svojih krajeva. Uz mimohod, Dječji folklorni festival održao se i na Trgu Vinkovačkih jeseni s Međužupanijskom smotrom, na kojoj se predstavila dječja folklorna skupina FA “Koprivnica”, izvodeći dječje podravske pjesme, plesove i igre te s ponosom predstavljajući Koprivničko križevačku županiju. Za sudjelovanje na ovom događaju, Ansambl je odabran prema ocjeni komisije sa Županijske smotre dječjeg folklora.

Naše najmlađe čuvare folklorne tradicije ugostili su članovi KUD-a „Šokadija“ iz Starih Mikanovaca, a susret je rezultirao novim prijateljstvima i željom za budućim susretom. Osjećamo veliko zadovoljstvo i ponos što smo imali priliku predstaviti naš kraj na jednoj od najljepših i najstarijih folklornih manifestacija – Vinkovačkim jesenima, ističu iz FA „Koprivnica“.

Na kraju, pozivaju sve zainteresirane koji žele naučiti pjevati, plesati i svirati te njegovati hrvatsku tradicijsku kulturu da im se pridruže na upisima novih članova svakog ponedjeljka u rujnu od 19 do 20 sati u Domoljubu.

Foto4 Foto2_FAK i domaćini KUD Šokadija, Stari Mikanovci Foto1 Foto5 Foto3 (1)