Korivnički gradonačelnik Mišel Jakšić je uz pratnju pročelnika Darija Jembreka tradicionalno na prvi dan Nove godine posjetio i prigodno darivao rodilje i njihovu dječicu na Odjelu za ginekologiju Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek. Tamo su ih dočekali ravnatelj dr. Mato Devčić, zamjenica ravnateljaBiljana Marković, voditelj Odjela ginekologije i opstertacije dr. Ivica Stanišić, glavna sestra bolniceRužica Evačić, pomoćnik ravnatelja dr. Željko Odobašić i voditeljica tima rodilišta Jasminka Mrculin.

beba

„Jutros negdje oko 4 sata, rođena je prva ovogodišnja beba, dječačić Lovro, težak 3.600 grama i 52 centimetara dug. Majka i dijete su dobro. Nadamo se da ćemo do kraja ovog dna imati još koji porod i da na taj način još malo poboljšamo statistiku novorođenih“, rekao je dr. Stanišić

Dodao je kako su prošle godine imali smo 975 poroda, nažalost sedam manje nego godinu prije, a pritom je biloosam blizanačkih trudnoća.

Koprivničku bolnicu na Novu godinu već tradicionalno je posjetio i gradonačelnik Mišel Jakšić koji je tom prilikom svim djelatnicima bolnice zaželio sretnu Novu godinu, kao i svim rodiljama koje se nalaze na odjelu.

„Znamo koliko nam ti ljudi znače i uvijek nam je lijepo kad ih možemo obići u ovakvim prigodama jer ovo je stvarno jedna slatka prigoda“, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić napomenuo je da mu je zadovoljstvo ugostiti gradonačelnika i da je riječ o jednoj jako lijepoj tradiciji.

„Unatoč smanjenju broja rođenih beba, nastojimo održati standard pružanja zdravstvene usluge u našem rodilištu koje je Prijatelj djece, baš kao i bolnica. Vjerujem da ćemo u narednom vremenu u održavati taj standard i dodatno stimulirati aktivnostima koje se tiču opremanja ali i edukacije kadrova u rodilištu“, kazao je dr. Devčić.