Divovska hrvatska zastava na crkvi sv. Ane u Križevcima

14. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Križevci Divovska hrvatska zastava na crkvi sv. Ane u Križevcima


Na župnoj crkvi sv. Ane u Križevcima od danas se vijori divovska hrvatska zastava.

Zastava krasi crkvu povodom obilježavanja Dana branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca.

Naime, obilježavanje Dana branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 30. obljetnice oslobođenja vojarne u Križevcima i skladišta naoružanja Široko Brezje održat će se od srijede do petka uz svečano otkrivanje spomenika za 37 poginulih križevačkih branitelja.

Program obilježavanja počinje u srijedu, 15. rujna u 19.15 sati podizanjem zastave Republike Hrvatske i paljenjem 37 svijeća kod crkve sv. Ane.

zastava1

Potom, 16. rujna branitelji i obitelji tradicionalno će obići mjesta pogibije križevačkih branitelja na zapadnoslavonskom bojištu dok će se u 18 sati položiti vijenci i zapaliti svijeće na Spomen obilježju prvim križevačkim žrtvama Domovinskog rata kod šumarije.

Nadalje, 16. rujna u 19 sati održat će se koncert Klape Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice i Gradskog puhačkog orkestra Križevci na Strossmayerovom trgu pa ovim putem upućujemo poziv svim građanima da dođu na ovaj koncert.

Središnja proslava održat će se 17. rujna, a započet će u 16 sati svetom misom zahvalnicom za poginule branitelje u crkvi sv. Ane koju će predvoditi mons. Jure Bogdan, vojni biskup.

U 17.30 sati započet će svečani program otkrivanja novog spomenika u parku u Ulici Franje Tuđmana kojeg će zajednički otkriti roditelji, supruge i djeca poginulih branitelja, a nakon čega će se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odati počast poginulim hrvatskim braniteljima.

 

Facebook Comments


[ssba]