Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama iz utakmica 9. kola. Kažnjeni su Dinamo, Hajduk, Rudeš i Saša Bjelanović.

Dinamo je kažnjen jer su njegovi navijači na utakmici protiv Rudeša zapalili jednu dimnu kutiju, u 78. minuti dvadeset baklji i u 80. minuti jednu baklju, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 1.900 eura.

“Modri” su kažnjeni i zato što su BBB na istočnoj tribini postavili transparent “BLUE LIONS” na kojem je unutar slova “O” Keltski križ i jer su nakon završetka utakmice prilikom pozdrava igrača s navijačima skandirali “Ubij, ubij tovara”, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 6.000 eura.

Hajduk se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici Hajduk – Lokomotiva domaća navijačka skupina Torcida zapalila minutu prije početka utakmice jedan topovski udar, u 2. minuti dva stroba, u 5. i 7.  minuti po jedan strob, u 9. minuti četiri stroba, u 12. minuti jedan strob i jednu baklju, u 39. minuti jednu baklju, u 41. minuti jedan topovski udar, u 42. minuti dva topovska udara, u 43. minuti jednu baklju, u 55. minuti jedan strob, u 64. minuti jednu baklju, u 70. minuti deset baklji i više od pedeset strobova, te u 81. minuti jednu baklju, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini 5.500 eura.

NK Rudeš se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici Rudeš – Dinamo gostujuća navijačka skupina BBB u 62. minuti zapalila jednu dimnu kutiju, u 78. minuti dvadeset baklji i u 80. minuti jednu baklju, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini od 850 eura.

Kažnjen je i sportski direktor Istre 1961 Saša Bjelanović jer je na utakmici Istra 1961 – Gorica prijavljen od strane suca nakon što je u poluvremenu utakmice pred sudačkom svlačionicom dočekao suce i sucu utakmice se obratio riječima “Smeće jedno, kako te nije sram, nisi dobrodošao u Pulu, smeće jedno”. Nakon toga u više je navrata ponovio riječ “smeće”.

Temeljem navedenog počinio je prekršaj iz članka 52.st.1.toč.b. Disciplinskog pravilnika, te mu se izriče kazna zabrane obavljanja funkcije u trajanju od mjesec dana koja obuhvaća zabranu ulaska u svlačionice i pripadajuće službene prostorije te pristup klupi za rezervne igrače prilikom odigravanja prvenstvenih ili kup utakmica, odnosno novčana kazna u iznosu od 1.000 eura.