Direktor Komunalca Mato Jelić: Nabavili smo novo dvokomorno vozilo, a u ožujku bi mogli početi s radom novoizgrađenog Reciklažnog dvorišta

23. siječnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Direktor Komunalca Mato Jelić: Nabavili smo novo dvokomorno vozilo, a u ožujku bi mogli početi s radom novoizgrađenog Reciklažnog dvorišta


Aktualnim satom započela je jučerašnja sjednica Gradskog vijeća Grada Vrbovca.

Vijećnik Stjepan Fotović (Laburisti) imao je nekoliko pitanja za direktora Komunalca. – Došlo je dvokomorno vozilo u Komunalac za odvoz za razvrstavanje otpada. Kakve uštede ćemo postići? Je li to multifunkcionalno vozilo? Kakvo je stanje s Reciklažnim dvorištem i kako napreduju radovi? – upitao je vijećnik.

Direktor Komunalca Mato Jelić rekao je kako će se s dvokomornim vozilom za sakupljanje otpada pojednostaviti i smanjiti troškovi sakupljanja papira i plastike.

-To je novo vozilo koje će trošiti manje nafte nego stari kamioni i manje ćemo trošiti na održavanje i moći ćemo sve direktno voziti otkupljivačima. Smanjit ćemo i troškove i nećemo više morati plaćati kontejnere koje smo imali u najmu.

Zahvaljujući Gradu Vrbovcu i Razvojnoj agenciji Grada Vrbovca i Zagrebačke županije uspjeli smo dobiti europske novce za izgradnju Reciklažnog dvorišta. Radovi na izgradnji su gotovi i u tijeku je opremanje dvorišta i sve će skupa koštati oko 850 tisuća kuna.

U ožujku bi mogli početi s radom novoizgrađenog Reciklažnog dvorišta i sve frakcije otpada ćemo moći odložiti. Građani će moći to dovesti i uz mobilno reciklažno dvorište i uz primarnu selekciju na kućnom pragu mi smo sve ispunili što se tiče zakona i uredbe što se tiče gospodarenja otpadom – poručio je Jelić i dodao kako vozilo košta 1,5 milijun kuna bez PDV-a i da će trebati nabaviti još jedno jednokomorno vozilo.