Policijska uprava koprivničko-križevačka dovršila je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom s područja Zagrebačke županije i trgovačkim društvom s područja Koprivničko križevačke županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Utaja poreza ili carine“ i „Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga“.

Sumnja se da je osumnjičeni, kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva tijekom 2019. godine, temeljem nevjerodostojne dokumentacije izvršio isplatu gotovine iz blagajne trgovačkog društva. Na iznose nije obračunao, prijavio niti platio porez na dohodak, čime je oštetio državni proračun Republike Hrvatske za iznos od 173.968 eura.

Također, sumnja se da osumnjičeni sukladno zakonu nije pravodobno i vjerodostojno unosio podatke o poslovanju trgovačkog društva u poslovne knjige, čime je otežao preglednost poslovanja i stvarnog imovinskog stanja trgovačkog društva.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv osumnjičenika će biti podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao i protiv trgovačkog društva zbog počinjenja kaznenog djela utaja poreza ili carine.