Mlade nade svjetskog tenisa Dino Prižmić, Jakub Menšik, Luciano Darderi i Flavio Cobolli potvrdili su nastup na ovogodišnjem ATP turniru u Umagu, objavili su organizatori.

Tijekom više od trideset godina održavanja ATP turnira Croatia Open Umag u Stella Marisu igrali su mnogi tenisači koji su ostavili dubok trag u profesionalnom tenisu, a iznimka neće biti ni ova sezona.

“Osim Andreja Rubljova, trenutno šestog tenisača svijeta, te Talijana Lorenza Musettija, Mattea Arnaldija i Lorenza Sonega, nastup u Umagu sada su potvrdili i igrači za koje se bez zadrške može reći da su budućnost svjetskog tenisa. To su naš Dino Prižmić (199. na ATP listi), Čeh Jakub Menšik (74.), te Talijani Luciano Darderi (46.) i Flavio Cobolli (56.). Ovogodišnji turnir na rasporedu je od 19. do 27. srpnja, bit će to već njegovo 34. izdanje, a već sada, dva mjeseca prije početka, može se reći da će imati izuzetno jaku postavu”, rekao je direktor turnira Tomislav Poljak.

U Umagu će tako nastupiti dvojica trenutno najbolje rangiranih igrača na ATP listi do 19 godina, Menšik i Prižmić, kandidati za nastup na turniru Next Gen, koji već nekoliko godina na kraju sezone okuplja najuspješnije mlade igrače do 20 godina. Na njemu su naslov osvajali neki od tenisača koji su danas u svjetskom vrhu kao što su Španjolac Carlos Alcaraz, Talijan Jannik Sinner ili Grk Stefanos Tsitsipas.