Nakon što je Izvršni odbor Dinama smijenio Vlatku Peras s dužnosti predsjednice Uprave, vodstvo “Modrih” je u petak i službeno potvrdilo tu odluku.

Na novinarskoj konferenciji održanoj u klubu, Dinamov dopredsjednik i član Izvršnog odbora Dubravko Skender je obrazložio odluku.

Skender je naglasio kako Peras odlazi “zbog osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa i nema pravo na otpremninu”.

“Nakon rasprave o dostavljenom mišljenju angažiranog odvjetničkog ureda, IO kluba je donio dvije odluke. Odluka o razrješenju Vlatke Peras s pozicije predsjednice uprave GNK Dinamo čime prestaju sve njezine odgovornosti i prava kao predsjednice uprave,” kazao je Skender nastavivši: “Druga odluka je ona o izvanrednom otkazu ugovora o radu radnice Vlatke Peras zbog osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa i druge osobito važne činjenice uslijed čega uz uvažavanje svih okolnosti i interesa objih ugovornih stranaka nastavak radnog odnosa nije moguć. Sukladno zakonu, Vlatka Peras ne ostvaruje prava na otkazni rok niti otpremninu. Zbog zaštite interesa obje strane detalje vam ne mogu iznijeti,” naglasio je dopredsjednik kluba.

Skender je naglasio kako se radi o izvanrednom otkazu, ali i istaknuo kako ne može “prejudicirati hoće li ona sudskim putem pokušati zatražiti neka svoja prava.”

Dodao je kako su on i kolega iz IO Ivan Nauković jutros razgovarali smo s Vlatkom Peras, naglasivši kako je “s obzirom na okolnosti to je bio ugodan i ljudski razgovor”.

Osvrnuo se i na status članova Uprave Darka Podnara i Danijela Tomačića.

“Podnar i Tomačić su i dalje članovi Uprave. Oni ostaju i dalje u klubu,” kazao je.

Skender je odgovorio i na pitanje o potencijalno novim članovima uprave, a spominjao se Zvonimir Boban.

“Nemamo konkretna imena za nove članove uprave. Stručni i kompetentni ljudi, ljudi s integritetom ako žele pomoći Dinamu, uvijek su dobrodošli su. Moja vizija je da Dinamo u metafori postaje “neosvojiva plava tvrđava”. Nismo u kontaktu sa Zvonimirom Bobanom, a vezano na njegovo mjesto kao predsjednika Uprave ili bilo kojoj drugoj funkciji u klubu. Odnos s gospodinom Bobanom je isključivo prijateljske i navijačke naravi,” poručio je Skender.