Nakon našeg teksta o rastrošnosti bjelovarskog gradonačelnika i čelnika HSLS-a Darija Hrebaka koji na medije i promidžbu koji svake godine troši više od milijun kuna na društvenim mrežama je došlo do žustre polemike. Županijski vijećnik Bjelovarsko-bilogorske županije Siniša Glavaš na Facebooku optužio je Hrebaka za rastrošnost.

– Tako to rade lokalni šerifi, TRANSPARENTNO, dakle predstavnici lokalne samouprave gradonačelnici i načelnici reklamiraraju se i vrše osobnu promidžbu sa našim novcima, novcima građana grada Bjelovara, Garešnice … – kazao je Glavaš i dodao.

– Oporba ako želi promoviranje i reklamu mora platiti iz vlastitoga džepa. Samo naprijed gradonačelniče, TRANSPARENTNO SA MILIJUN KUNA ZA MEDIJE i osobnu promidžbu.

Na ovu oštru kritiku u komentarima uzvratio mu je Hrebak.

– Zadnjih nekoliko godina ista količina novca troši se na tu stavku. Isto su radili i bivši gradonačelnici jer imamo i obavezu dijelom preko EU fondova. To se nadam da znaš ili namjerno širiš demagogiju. Kao županijski vijećnik trebao bi znati i da se par puta više troš na medije u županiji. Evo viječniče, reci nam koliko godišnje župan troši na promidžbu i PR. Kladim se na sve da troši daleko više od nas u gradu, ali naravno mi to ne možemo vidjeti jer županija nema tu vrstu transparentnosti i to je zavijeno velom tajne koju ne znam ni ti ni ja. I to ti zoveš transparentnost! – naglasio je Hrebak.

– Do tada slobodno možeš pretraživati našu aplikaciju, prozivati nas i napadati kako mi trošimo svaku kunu iza koje stojimo i koja je vidljiva, ali nemoj biti licemjer i pritisni župana da napravi istu aplikaciju kao i Bjelovar kako bi mi mogli vidjeti kako i vi koji upravljate našom županijom trošite naš novac. Jer to sad ne znamo – zaključio je raspravu Hrebak.

Bitno je istaknuti kako prvi čovjek HSLS-a nije htio komentirati zašto svake godine troši tolike količine javnog novca za medije i osobni PR, tako da će i dalje taj dio za javnost ostati nepoznanica.