Zbog snažnog oborinskog nevremena na otoku Krku vatrogasci su tijekom noći i jutra obavili 23 intervencije, doznaje se u petak od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Krk Gorana Grubišića, a zbog obilne kiše u drugim dijelovima Hrvatske izdano je narančasto upozorenje.

Hrvatsku je u noći s četvrtka na petak pogodila obilna kiša u gotovo svim dijelovima zemlje, uz to praćena i grmljavinom, zbog čega je za čak pet regija, za danas izdano narančasto upozorenje. Radi se o cijeloj kontinentalnoj Hrvatskoj, Istri i Kvarneru.

Na Krku su intervencije u većini slučajeva bile crpljenja vode iz poplavljenih objekata, u dva navrata su s prometnica uklonjeni odroni zemlje i kamenja a vatrogasci su pomogli izvući i dva vozila zaglavljena u vodi, naveo je Grubišić.

Intervencije su uglavnom obavljane na području grada Krka. Trenutno je najteža situacija u predjelu Kimpi pokraj Krka, gdje podzemne vode neprestano poplavljuju područje, pa vatrogasci crpljenjem nastoje održavati razinu vode.

Prema podatcima Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske, u razdoblju od 24 sata, do 8 sati u petak, u gradu Krku je palo 168 litara kiše po četvornom metru. U tom razdoblju je na udaljenosti od samo 10 do 20 kilometara na otoku Krku, u Malinskoj izmjereno 72 litre, a u Zračnoj luci pokraj Omišlja 77 litara kiše po četvornom metru.